LA MINE-N CARTIER

Povești cu alcoolemie din pandemie. Un tren de metrou nu a mai plecat din stația Distor… Ce a urmat s-a lăsat cu anchete

Un incident cel puțin ciudat a avut loc joi în magicul metrou bucureștean, o lume subterană aparte, unde a fost nevoie de o pandemie să poți plăti cu cardul o călătorie. Aici, angajații par desprinși dintr-o cu totul altă viață, ascunsă de ochii călătorilor care folosesc zilnic sau ocazional acest mijloc de transport. Prin și la metrou vezi la față doar paznicii. Unii își pierd veacul prin vagoane plimbându-se prin tot Bucureștiul fără să miște un pas, iar alții păzesc stațiile de metrou prin care, se știe, este interzis să faci poze că-i obiectiv strategic.

Metroul operat de Metrorex contează mai mult pentru București decât am putea crede. Lăsând la o parte faptul că este un mijloc de transport rapid și eficient puțini știu că acesta are și funcţia de protecţie civilă a populaţiei în cazuri de dezastre, iar funcționarea întregului angrenaj implică o serie de coordonări eficiente.

Pe scurt, fiecare trebuie să își facă treaba astfel încât întregul mecanism să funcționeze eficient.

Un mecanic de metrou a „uitat” să mai plece din stație de „vesel” ce era

Potrivit observatornews.ro, un incident a fost semnalat joi în stația Dristor, după ce o garnitură nu a mai plecat din stație, iar câțiva călători au mers la cabină, pentru a vedea ce se întâmplă cu mecanicul.

Aceștia au observat că mecanicul era beat, încât nu se putea ține pe picioare și a fost anunțată Poliția. Mecanicul a fost testat cu un etilotest, iar rezultatul a indicat o concentrație de 1,46 miligrame pe litru de alcool pur în aerul expirat.

Reacția Metrorex

Metrorex a anunțat, la scurt timp după incident, că face verificări în cazul mecanicului de tren care a găsit cu o alcolemie ridicată în cabină.

„Referitor la informațiile apărute în presă cu privire la incidentul în care a fost implicat un mecanic de tren, vă informăm că sunt în curs de efectuare verificările procedurale prevăzute în astfel de situații. Acestea presupun cercetarea în funcție de circumstanțe conform prevederilor legale și aplicarea de sancțiuni conform Statutului disciplinar, al Regulamentului Intern și legislației incidente”, a transmis, joi seară, Metrorex.

Reprezentanții companiei au precizat că vor putea oferi mai multe informații doar după finalizarea verificărilor care în acest moment sunt în desfășurare, neputându-se antepronunța asupra rezultatului.

Chiar, vezi și în ce stații de metrou din București găsești toalete publice.

Angajații Metrorex au primit de la 1 noiembrie măriri salariale substanțiale

În octombrie a fost anunțat că angajații de la Metrorex se pregătesc de majorări salariale. De la 1 noiembrie, lefurile celor aproape 5.500 de salariați ai regiei care administrează metroul bucureștean erau anunțate că vor crește cu sume cuprinse între 150 și 1.575 de lei. Metrorex estimează pentru acest an o pierdere de 328 milioane de lei, în condițiile unor venituri reduse cauzate de pandemie. Numărul călătoriilor cu metroul a scăzut, atât din cauza restricțiilor din primăvară, cât și în contextul în care foarte mulți bucureșteni lucrează încă de acasă. În 2019, conform www.termene.ro, cifra de afaceri a Metrorex a fost de 756,9 milioane de lei, de la 712,9 milioane de lei în anul precedent, iar pierderea a coborât de la 508,5 milioane de lei la 331,3 milioane de lei, scrie profit.ro.

Povești cu alcoolemie din pandemie. Un tren de metrou nu a mai plecat din stația Distor… Ce a urmat s-a lăsat cu anchete


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button