Povestea tânărului din Capitală care a reușit să obțină două medalii la Olimpiada Specială de Iarnă

de:
19 mart. 2013
0 Afișari
Povestea tânărului din Capitală care a reușit să obțină două medalii la Olimpiada Specială de Iarnă

Anul acesta s-au aliniat la linia de start a competiției sportivi de pe toate continentele, iar delegaţia României, formată din zece sportivi cu dizabilităţi intelectuale, a obţinut 12 medalii la cele trei probe sportive la care a participat: schi alpin, schi fond şi mers pe zăpadă (snowshoeing).

Dintre acestea, două medalii, argint și bronz, au fost obținute de Viorel Tătaru, un tânăr de 17 ani. 

Lipsit de ocrotirea tatălui, mama fiind plecată din ţară la muncă, Viorel Tătaru a ajuns la „Centrul pentru copii cu dizabilităţi Sfântul Andrei” din Sectorul 6. A urmat cursurile Şcolii Speciale numărul 11 şi a absolvit 8 clase. Din anul 2010 a devenit elev al Şcolii de Arte si Meserii numărul 3 la specializarea „Turism şi alimentaţie”.

În prezent, cu sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, locuieşte într-un apartament social, unde se pregăteşte pentru viaţa independentă. Pasiunea pentru schi a descoperit-o în anul 2008, când a participat pentru prima oară la tabara de sporturi de iarna din Munţii Parâng.

De atunci, pe parcursul a cinci ani, s-a antrenat pentru că şi-a dorit să facă performanţă. Pentru Viorel, fiecare participare la astfel de evenimente (Taberele de pregătire din Austria, ediţiile 2011 şi 2012, Jocurile Regionale ale Bavariei – 2010) înseamnă creşterea încrederii în forţele proprii, precum şi oportunitatea de a socializa.

Cookies