Povestea lui David Popovici, înotătorul-fenomen care doboră record după record

13 iul. 2021
409 Afișari
Povestea lui David Popovici, înotătorul-fenomen care doboră record după record
Povestea lui David Popovici, înotătorul-fenomen. Sursă foto: Facebook.

Povestea lui David Popovici, înotătorul-fenomen. Tânărul de 16 ani se întoarce acasă cu 4 medalii, din care 3 de aur în cadrul Campionatului European de Natație.

David Popovici a reușit să doboare toate recordurile de viteză în probele de 100 și 200 de metri, în cadrul Campionatului European de Natație. Tânărul a căștigat 4 medalii, din care 3 de aur.

Tânărul în vârstă de 16 ani este calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

David Popovici, favorit la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020

Duminică seara, David a obținut aurul la proba de 50 de metri liber din cadrul CE de Natație. Înotătorul a terminat cursa cu timpul de 22’22”.

David Popovici, în vârstă de 16 ani, a stabilit vineri, 9 iulie, un nou record mondial la categoria de junori în proba de 200 metri liber, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma.

Înotătorul a cucerit 4 medalii:

  • AUR în probele individuale de 50, 100 și 200 metri liber,
  • ARGINT în ștafeta de 4×100 metri liber

Sportivul român este calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 și este unul dintre favoriții probei-regină din natație de la Olimpiadă.

Povestea lui David Popovici, înotătorul fenomen

David Popovici s-a apucat de înot la vârsta de 4 ani, la recomandarea medicului ortoped, pentru corectarea unor mici deformații la coloana vertebrală. A început să înoate în bazinul din incinta Complexului Național Sportiv Lia Manoliu din București.

Sportivul român spune că acesta a fost doar începutul.

„O necesitate s-a transformat treptat într-o imensă pasiune”, declară David Popovici.

La vârsta de 10 a înregistrat prima performanță: a doborât prima ștachetă națională. David Popovici a urcat de peste 60 de ori pe podium, la toate categoriile de vârstă.

La doar 7 probe diferite a adunat 36 de recorduri ale României. Tânărul recunoaște că intră în bazin și uită să mai iese din el. Antrenamentul lui poate să dureze și 5 ore, unde înoată și 14 km pe zi, pentru a scoate cel mai bun timp.

„E mult? Nu! Dacă o faci cu plăcere și dăruire”, spune sportivul român în filmulețul lui de prezentare publicat de Digi24.

David Popovici recunoaște că este „dependent” de senzația pe care o are atunci când urcă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Fiecare secundă este importantă în natație, iar David spune că trebuie să fie în orice moment pregătit mental. Fiecare secundă face diferența.

David Popovici este cel mai tânăr sportiv care merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

„Nu vreau ca lumea să se gândească la mine ca la un mezin, pentru că sunt 12 ani de muncă și știu că fiecare atlet calificat a tras din greu, mai ales în perioada pandemiei”, spune David Popovici.

Sportivul român va fi alături de coloșii sportului mondial, iar pentru el acest lucru contează foarte mult.

P.S: Baftă multă, David. Suntem alături de tine la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Cookies