Povestea Dianei, o viitoare studentă la Medicină în București, care fusese admisă la toate facultățile de medicină din țară. Când nu muncește să fie medic, vinde roșii în piață

05 iul. 2023
190 afișări
Povestea Dianei, o viitoare studentă la Medicină în București, care fusese admisă la toate facultățile de medicină din țară. Când nu muncește să fie medic, vinde roșii în piață
Povestea Dianei, o viitoare studentă la Medicină în București, care fusese admisă la toate facultățile de medicină din țară. Când nu muncește să fie medic, vinde roșii în piață. Sursa foto: Antena 3 CNN

Diana, o tânără olimpică la Biologie, a fost admisă la toate facultățile de Medicină din țară, dar a ales-o pe cea din București. Până în toamnă, când va începe cursurile, Diana își va ajuta părinții și va vinde legume în piață.

Diana a obținut media 9,50 la Bacalaureat

Diana Necula este o absolventă de liceu din Buzău, olimpică la Biologie, care, în timpul liber, vinde legume la taraba din piață. Tânăra a obținut media 9,50 la Bacalaureat, iar, înainte de asta, a urcat pe podium la Olimpiada Națională de Biologie, fapt ce i-a asigurat admiterea la orice facultate de Medicină din țară, potrivit Antena 3 CNN.

Pe parcusrsul liceului, am participat la Olimpiada de Biologie şi am reuşit să ajung la Naţională. M-am rugat foarte mult să iau ceva la Naţională, pentru că un premiu îţi asigură intrarea la facultate.

Prin muncă am ajuns să fiu admisă la orice facultate de Medicină din ţară”, a povestit Diana, potrivit Antena 3 CNN.

Fata își ajută părinții cum poate și vinde roșii la tarabă, în Piața Centrală din Buzău. Tânăra nu face acest lucru pentru că provine dintr-o familie fără posibilități financiare. Ba chiar din contră, mama ei este directorul unei școli din Buzău, iar în timpul ei liber se ocupă de legumicultură.

Adolescenta a vrut să își ajute părinții și, astfel, petrece câteva ore pe zi în piață și vinde marfă.

„Muncesc pentru noi”

Diana a spus că în perioada Examenului de Bacalaureat nu a mai avut timp să își ajute atât de mult părinții, din cauza faptului că a avut foarte mult de învățat. Însă, acum că a terminat cu examenul și a fost și admisă la facultate, tânăra va continua să își ajute părinții pâna va pleca la București.

Din păcate, nu pot să îi ajut atât de mult, pentru că am avut foarte mult de învăţat şi ei au înţeles, m-au susţinut, însă acum când chiar pot şi chiar am timp, de ce să mă dău înapoi, adică ştiu cât muncesc, ştiu că muncesc pentru noi”, mai spune Diana.

Mama fetei a declarat că a încercat să o învețe pe fiica ei faptul că doar prin muncă poate obține rezultate.

Atunci când copilul trăieşte şi creşte într-un mediu în care se munceşte şi vede că munca aduce şi rezultate, e ceva normal, devine normalitate, nu e obligaţie. Totul a fost la început în joacă.

Eu am mai spus, grădina a fost spaţiul lor de joacă. Acolo au învăţat să se joace, mergeau pe lângă mine, doar din dorinţa de a petrece mai mult imp împreună şi încet, încet s-au responsabilizat până când au ajuns să vină inclusiv la tarabă şi să interacţioneze cu oamenii”, a spus mama Dianei.

În toamnă, Diana va începe cursurile la Facultatea de Medicină din București, iar până atunci va sta la țară și își va ajuta familia. După terminarea facultății, Diana vrea să profeseze în țară.

Te-ar putea interesa și:

Cookies