În această săptămână Art Safari va găzdui ultimul eveniment din seria „Intersecții culturale: lecturi deschise”, unde vizitatorii vor afla povestea bijuteriilor Reginei Maria. Prezentarea urmează să fie susținută de către Dr. Ștefania Dinu, istoric și expert în științe istorice.
Evenimentele marca „Intersecții culturale: lecturi deschise” vor lua sfârșit în această săptămână, anunță Art Safari. În data de 7 noiembrie 2024 va avea loc ultima prezentare din această serie, mai precis „Bijuteriile Reginei Maria – stil și eleganță regală”.
Poveste pieselor din colecția Reginei Maria va fi spusă de către Dr. Ștefania Dinu, director general adjunct (științific) al Muzeului Național Cotroceni. Aceasta este cunoscută pentru vasta activitate muzeografică și editorială.
A organizat mai multe expoziții pe teme istorice publicând, de asemenea, și numeroase lucrări de referință despre viața la Curtea Regală a României.
Printre acestea se numără și:
În discuție va fi adusă atât fascinația Reginei pentru bijuterii, cât și importanța acestora în viața cotidiană a Curții Regale a României. Vor fi prezentate bijuteriile primite de Regina Maria încă din copilărie, de la familia sa din Marea Britanie și Rusia.
Organizatorii au transmis:
Prezentarea promite o incursiune în viața și stilul uneia dintre cele mai emblematice figuri din istoria României.
Vor fi discutate aspecte legate de colecția de bijuterii pierdută în timpul Primului Război Mondial și procesul de reconstrucție a acesteia în anii ’20, incluzând piese celebre, precum colierul Cartier cu safir și diamante.
Evenimentul va avea loc joi, de la ora 16:00, la sediul Art Safari din București, Palatul Dacia- România, strada Lipscani, nr. 18-20. Accesul celor dornici să ia parte la discuții este gratuit, însă este necesară o înregistrare prealabilă pe site-ul Art Safari, a ACEST link.
Art Safari a transmis:
Proiectul „Intersecții culturale: lecturi deschise” a adus împreună comunități esențiale ale mediului cultural românesc, sub forma unei serii de 9 lecturi deschise, în cadrul cărora profesori, cercetători și jurnaliști culturali au prezentat articole originale pe teme precum istoria artei, teoria artei și cercetarea artistică, în perioada septembrie-noiembrie.
Proiectul este co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național.