Povestea angajatului STB care a ajuns de pe terenul de fotbal la controlul biletelor în autobuze și tramvaie

13 mart. 2021
5401 Afișari
Povestea angajatului STB care a ajuns de pe terenul de fotbal la controlul biletelor în autobuze și tramvaie

O accidentare avută pe când era fotbalist l-a făcut pe Relu Alexandrescu să agațe ghetele în cui și să devină controlor STB.

Fost fotbalist de performanță, Relu Alexandrescu a devenit controlor în 1994, după ce a absolvit un curs de specializare la Serviciul Comercial (astăzi Serviciul Control) al STB SA.

 

”Sunt controlor de 27 de ani. În 1994 m-am accidentat grav și am fost nevoit să renunț la activitatea sportivă. Am aflat de la un cumnat că au nevoie de oameni la departamentul controlori și am făcut școala de controlori cu gândul să stau o lună, două, un an, doi, maxim, până îmi găsesc altceva.Dar iată că au trecut 27 de ani și tot aici sunt”, a declarat pentru pagina de Facebook a STB Relu Aexandrescu.

CITEȘTE ȘI:  Din teren în birou. A câștigat două Cupe IHF la handbal și acum se ocupă de contractele STB

În cei 27 de ani de activitate a trecut de la controlul clasic, cel al biletelor din hârtie, la biletele virtuale de astăzi, controlate prin sisteme digitalizate.

De asemenea, a trebuit să țină ”sub control” situații critice, inclusiv să dea primul ajutor, cu succes, într-un caz de preinfarct pe un mijloc de transport în comun.

 

”Meseria  de control este frumoasă. Trebuie să  ai prestanță și respect față de călător. Așa capeți și respectul călătorului”, mai spune bărbatul.

ÎȚI RECOMANDĂM ȘI: Angajatul STB care cântă muzică populară și a condus toate tipurile de tramvaie din București. A urcat pe scenă cu nume celebre

Cookies