ARHIVA B365

Povestea Alinei Tucă, studenta de 22 de ani spulberată de un TIR pe trecerea de pietoni

Purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Andrei Codău, a declarat pentru MEDIAFAX că accidentul a avut loc în jurul orei 14.00, în faţa sediului Institutului Naţional de Medicină Legală (INML), pe Şoseaua Vitan-Bârzeşti.

Autocamionul era condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Călăraşi. acesta fiind dus la INML pentru recoltarea probelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, a precizat Codău.

Mai multe persoane aflate la locul accidentului spun că tânăra a fost lovită chiar când traversa pe trecerea de pietoni. Aceasta era studentă la Medicină şi fusese la INML pentru a susţine un examen.

Conducătorul autotrenului, care inițial a acroșat și o dubă pe care a aruncat-o într-un copac, s-a apărat însă, susținând că studenta nu a traversat pe trecere. În plus, se pare că acesta era băut, aparatul alcooltest relevând o alcoolemie de 0.29 mg/l de acool în aerul expirat. Şoferul a recunoscut că ar fi băut cu o seară în urmă. 

În cauză s-a deschis un dosar de ucidere din culpă.

Nu doar studenţii care au asistat la nefericitul eveniment au fost şocaţi, ci şi dascălii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, unde era studentă Alina Tucă, scrie adevarul.ro.

„Trebuie să fim extrem de duri cu aceşti şoferi iresponsabili, reglementările trebuie să fie ferme, la fel ca în alte ţări europene. Faptul că studenta noastră a fost efectiv spulberată pe trecerea de pietoni este încă o dovadă a uşurinţei cu care se acordă permisele auto la noi. Era o studentă bună, care provenea dintr-o familie modestă şi care a depus multe eforturi pentru a o ţine la facultate în Bucureşti. Mama este casnică, e o adevărată tragedie, sunt profund revoltată de ce s-a întâmplat”, a declarat, pentru „Adevărul”, profesorul Doina Pleşca, decanul Facultăţii de Medicină.

Potrivit acesteia, Alina făcea semiologie la Spitalul Sfântul Ioan din Capitală. Începând din toamna anului trecut, învăţa cum să vorbească cu pacientul, exact în clinică. „Am pierdut un viitor medic. S-a spulberat viaţa unui tânăr care reprezenta ceva pentru societate din prisma meseriei pe care ar fi avut-o. Medicina nu este o meserie uşoară, este mare păcat. Iar părinţii au investit într-un copil care le-a fost luat într-o fracţiune de secundă”, a completat medicul pediatru. 

Potrivit profilului personal de Facebook, medicinista urma să termine facultatea în 2018.  Absolventă a Colegiului Naţional „Petru Rareş“ din Suceava, tânăra îi admira pe Simona Halep şi pe actorul Robert Downey Jr. (Iron Man, Sherlock Homes, Avengers). 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button