Poveste cu flori de Florii

25 apr. 2021
263 afișări
Poveste cu flori de Florii
Cum am făcut Covid în loc să merg la Paris

Din experiența mea proprie de viață, treaba cu grădinăritul rar te pasionează la tinerețe, începe să ți se pară interesantă pe la 30 de ani, dar pare încă muncă în zadar, iar după 40 devine așa, un fel de necesitate. Chiar râdeam zilele trecute cu niște prietene și colege că acum 10 ani vorbeam despre de unde mai cumpărăm cine știe ce fustă, iar acum căutăm și dăm sfaturi despre cum să scăpăm de limacși (cu oțet sau bere sau sare, vă explic, dacă sunteți la vârsta la care aveți nevoie de această informație, dacă nu, mă căutați când e cazul) Oricum, sunt foarte începătoare pe subiectul ăsta, mi-a fost greu să aflu ce și cum să fac, așa că m-am gândit că poate e util să dau mai departe ce am aflat.

Treaba stă în felul următor: tot ceea ce vi se spune cum că dacă vorbești cu florile ele cresc și totul e minunat nu e adevărat. E una dintre cele mai mari minciuni de pe planetă. Nu, frate. Poți să le vorbești, dar ele sunt niște chestii destul de complicate, adesea mofturoase, nu știi niciodată când e prea soare, când e prea multă apă, de ce se usucă, de ce fac purici, de ce nu se usucă, de ce orhideele despre care se zice că pot să stea oriunde de fapt la tine se usucă.

Pentru toate chestiile astea, în viața mea există colega mea Oana, colega mea Oana, care pe lângă că e un editor minunat, a făcut și facultatea de horticultură, acum, la bătrânețe, acum e inginer de flori și și-a făcut un site pe care vi-l recomand cu toată căldura – Îngrijirea Florilor se numește. Are și grup pe Facebook și pagină, treaba e că mie mi -a salvat viața, nervii și trandafirii și multe alte plante cu care m-am purtat ca o mamă la primul copil în primele zile cu copilul acasă. Ce e bine e că îți explică și cum e cu plantele de apartament și cu alea de balcon și cu alea de grădină și ce faci cu pământul și cu îngrășământul, cu toate.

Ce-am învățat la cumpărături de flori

De cumpărat, nu mă prea pricep încă, am tot cumpărat haotic în ultimii ani, dar, din aceste cumpărături haotice am cel puțin câteva experiențe pe care le recomand.

  1. Sera cu Arome, îi găsiți pe Facebook, au plante aromatice în general, eu am cumpărat dafin, salvie și cimbru, dar și pungi de pământ de pădure și un îngrășământ natural, macerat de urzici, pe care nu l-am folosit încă, dar mă știți hipsteriță, they had me at orice conține urzici, leurdă & other green stories. Un alt plus e serviciul extrem de prompt, oamenii se mișcă perfect, comanzi azi, livrează azi, ghivece impecabile, nota 10
  2. Grădina din Sud e un alt loc spectaculos, la Popești Leordeni, au și prețuri foarte bune și cam de toate. Mușcate, hortensii, ierburi colorate, fel de fel de frunze, gard viu, ghivece, plus o reputație bună de pe la alți oameni care au flori. E o afacere de familie, înțeleg că fiica celor de la sere își deschide în curând Plantup, un loc unde se va ocupa de amenajări de balcoane și zone verzi în apartamente și va livra diverse plante. Asta mi se pare sincer una dintre meseriile viitorului
  3. Mai e o doamnă în Mogoșoaia spre Buftea, dacă sunteți mai din părțile acelea, care are și ea mușcate și petunii și seră, tot prețuri bune. Și ceva ghivece drăguțe am găsit la Ototo, magazinul cel nou și bio din Piața Amzei (au și cafea bună acolo)
  4. Grădina Botanică are destul de des expoziții cu vânzare

Să nu uit, pentru flori tăiate, cele mai frumoase lalele, cele mai rezistente frezii și alte flori de sezon, mergeți cu încredere la floris.co. Găsiți pe pagina lor de Facebook ce au în fiecare moment, livrează și cu Glovo, sunt undeva pe lângă târgul de la Vitan Bârzești. Tot o afacere de familie.

Cookies