Poveste cu final fericit în cea mai fierbinte zi din București. O bătrânică rătăcită a fost găsită și dusă acasă de polițiști. Când a văzut-o teafără, fiica a izbucnit în plâns

27 iul. 2023
679 afișări
Poveste cu final fericit în cea mai fierbinte zi din București. O bătrânică rătăcită a fost găsită și dusă acasă de polițiști. Când a văzut-o teafără, fiica a izbucnit în plâns
Poveste cu final fericit în cea mai fierbinte zi din București. O bătrânică rătăcită a fost găsită și dusă acasă de polițiști. Când a văzut-o teafără, fiica a izbucnit în plâns. Sursa foto: Facebook/ Primăria Sectorului 6

Poveste cu final fericit în Sectorul 6: o bătrânică dezorientată din cauza caniculei s-a pierdut prin București și a fost găsită de polițiști. Femeia nu-și amintea nici cum o cheamă, nici unde locuiește.

Bătrânica a fost găsită stând în soare

Primăria Sectorului 6 a povestit pe pagina de Facebook o întâmplare ce a avut loc ieri după-amiază, în apropierea Pieței Veteranilor. În plin cod roșu de caniculă, o bătrânică în vârstă de 90 de ani a ieșit la plimbare. Fiica ei, îngrijorată, a început să o caute.

Ulterior, în timp ce se aflau într-o misiune, polițiștii din Sectorul 6 au fost alertați și au început să o caute și ei pe femeie. După ceva timp, au găsit-o în soare. Aceștia au luat-o pe femeie și au dus-o la umbră, unde i-au dat o sticlă cu apă.

Dezorientată şi uşor descumpănită!
Aşa au găsit-o poliţiştii locali, ieri, puţin după ora prânzului, exact când soarele ardea mai tare pe cer, în plin cod roşu de caniculă, pe doamna Victoria, în vârstă de 90 de ani!
S-a întâmplat în apropierea Pieţei Veteranilor, unde polițiști din cadrul Biroului Intervenţii se aflau într-o misiune de rutină.
Pentru că la vârsta lor canicula poate fi fatală, imediat ce a fost primit apelul din Dispecerat, unul dintre poliţişti a plecat în căutarea bătrânei.
A găsit-o în soare, iar primul gest pe care l-a făcut a fost să o ducă la umbră şi să-i ofere o sticlă cu apă. Nu a durat mult până ce şi-a dat seama că doamna era confuză! Nu ştia nici unde locuieşte şi nici data naşterii” a povestit PS6 pe Facebook.

Bătrânica era tare confuză, nu știa cum o cheamă sau unde locuiește. Polițiștii au chemat un echipaj de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 (DGASPC) pentru a-i oferi sprijinul necesar.

Într-un final, autoritățile au reușit să stabilească identitatea femeii și unde locuiește aceasta.

Fiica femeii a început să plângă de fericire când a văzut-o

Primăria Sectorului 6 a mai povestit că, la vederea mamei sale, fiica s-a emoționat și a început să plângă de fericire. Deja o căuta de câteva ore bune și era foarte îngrijorată.

Bătrânica a fost dusă acasă în siguranță.

În aproximativ o oră de la momentul în care a fost găsită, doamna Victoria era din nou acasă.
Fiica ei o căuta disperată de câteva ceasuri! La vederea mamei sale şi a colegilor, femeia nu şi-a mai putut stăpâni emoţiile. Lacrimi de fericire şi tremur de emoţie, mama ei a fost găsită teafără!” a mai transmis PS6.

PS6 le-a recomandat bucureștenilor să apeleze numărul Poliției Locale – 9546 sau Telefonul de Urgență – Protecția Socială a Sectorului 6 – 0731/624.849 în cazul în care văd vârstnici singuri pe stradă, care par dezorientați.

Bilanțul vijeliilor și precipitațiilor abundente de miercuri

În urma vijeliilor și precipitațiilor abundente de miercuri, au avut loc mai multe evenimente nefericite, precum:

  • 4 persoane au decedat
  • Au fost pagube in 22 de județe și în municipiul București
  • Au căzut 117 copaci pe carosabil, autoturisme și clădiri
  • 9 case, 16 blocuri și 18 autoturisme au fost avariate.

Aceste situaţii înregistrate la nivel naţional reprezintă dovada clară că fenomenele meteo periculoase nu trebuie ignorate, iar frecvenţa de manifestare a acestora s-a intensificat în ultima perioadă. Ţineţi cont de recomandările autorităţilor, respectaţi măsurile şi avertizările transmise prin sistemul RO-ALERT sau prin alte surse de informare. Multe dintre efectele unor situaţii de urgenţă pot fi limitate sau chiar eliminate, dacă se acţionează la timp şi se cunoaşte modul corect de reacţie. De aceea, este bine să fim informaţi dinainte asupra pericolelor cu care ne putem confrunta şi să ne însuşim măsurile de prevenire a eventualelor situaţii de urgenţă. Consultaţi ghidurile disponibile pe platforma naţională de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro/”, transmite IGSU, citat de news.ro.

Te-ar putea interesa și:

Cookies