LA MINE-N CARTIER

Potopul (Israel) @ Festivalul Filmului European

În viaţa lui Yoni totul este complicat. Are aproape 13 ani, este un băiat inteligent, dar subdezvoltat fizic. Colegii de clasă îl tachinează cu orice ocazie iar acasă, părinţii lui abia dacă îşi vorbesc. Ca şi cum toate acestea n-ar fi fost de ajuns, fratele lui autist, Tomer, de 17 ani, se întoarce acasă exact înaintea ceremoniei de Bar Mitzvah, după mulţi ani petrecuţi într-un sanatoriu. Fundamentul şi aşa şubred al întregii familii este astfel zguduit.

Mabul / Potopul / The Flood/ Israel, 2010, 100’, dramă

Regia: Guy Nattiv

Scenariul: Noa Berman-Herzberg, Guy Nattiv

Imaginea: Patrick Watson

Montajul: Tali Helter-Shenkar

Muzica: Catherine Major

Cu: Ronit Elkabetz, Zachi Grad, Yoav Rotman, Michael Moshonov

Distribuit de: K5 Film

Guy Nattiv s-a născut în Tel Aviv. A absolvit cursurile de film şi televiziune ale Şcolii de Arte Camera Obscura din oraşul natal, în 2002. Scurtmetrajul The Flood, realizat în acelaşi an, a câştigat Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin. Debutează în lungmetraj în 2007 cu Strangers (scris şi regizat împreună cu Erez Tadmor), selecţionat în competiţie la Sundance şi în numeroase alte festivaluri.

Premii:

Menţiune specială pentru cel mai bun film, categoria Generation Kplus – Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, 2011; Cel mai bun actor în rol secundar – Premiile Academiei de Film din Israel, 2010; Cel mai bun film, cea mai bună imagine – Festivalul Internaţional de Film de la Haifa, 2010; Premiul Publicului – Festivalul Internaţional de Film de la Salonic, 2010; Menţiune specială Cinema Nuevo – Festivalul Filmului Belgian, 2010.

Ambasadorul onorific al acestei ediţii a Festivalului Filmului European este regizorul Cătălin Mitulescu, care a realizat clipul de promovare a Festivalului după un scenariu propriu.

Avem, în fiecare an, în luna mai, un public care caută filmele europene, filme de tot felul. E unul dintre rarele prilejuri pentru a le găsi, aici, în România. Mai întâi în Bucureşti (4-13 mai), apoi şi în ţară, la Braşov (10-13 mai), Timişoara (17-20 mai), Tîrgu-Mureş (17-20 mai) şi Iaşi (24-27 mai).

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene la Bucureşti. Parteneri: Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Uniunea Cineaştilor, Arhiva Naţională de Film, Independenţa Film, Clorofilm, Centrul Cultural Reduta Braşov, Biblioteca Centrală Universitară Eugen Todoran din Timişoara, Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Casa de Cultură a municipiului Iaşi – Mihai Ursach


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button