Potop la malul mării, în MINIVACANŢA DE SFÂNTA MARIA.Zeci de maşini, blocate pe drum din cauza ploii

de:
17 aug. 2014
0 Afișari
Potop la malul mării, în MINIVACANŢA DE SFÂNTA MARIA.Zeci de maşini, blocate pe drum din cauza ploii

Întreaga ţară se află sub informare de vreme rea. Meteorologii avertizează că vor apărea ploi şi chiar grindină.

Sâmbătă, la malul mării a fost potop. Zeci de maşini au rămas blocate pe drumul care leagă Mamaia de Constanţa, după o ploaie care a durat mai puţin de două ore. O ambulanţă care ducea o gravidă la spital a rămas şi ea împotmolită. Femeia a avut noroc. Soţul a reuşit să o ducă la spital în timp util cu maşina proprie, notează Digi24.

Apa a intrat în curţile şi beciurile caselor. Pompierii au primit peste 200 de apeluri disperate atât de la turişti, cât şi de la localnici.

Furtuna de azi noapte a făcut ravagii in mai multe zone din Constanţa. Acoperişul unui bloc a fost smuls de furtună. O bucată de 12 metri lungime din acoperişul de tablă a cedat încet – încet. Vântul puternic l-a desprins şi l-a aruncat peste faţadă. Locatarii au fost treziţi din somn de zgomotul puternic. Au sunat la 112, iar mai multe echipe de intervenţie ale pompierilor au ajuns la faţa locului. Intervenţia a fost destul de dificilă.

Nu este singura zona din oras unde natura a facut pagube. Mai multe subsoluri de bloc, apartamente si case, precum si strazi si bulevarde au fost inundate de poaia torentiala de azi noapte.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o informare meteorologică de furtuni, valabilă în partea de sud, sud-est a ţării, dar şi la munte. Atenţionarea meteorologilor este valabilă până astăzi la ora 20.00 si vizeaza Muntenia, Dobrogea, estul Olteniei, precum si zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor de Curbură.

În toată ţara e posibil să plouă, iar izolat cantităţile vor depăşi 30…40 l/mp, în Lunca Dunării, dar şi pe litoral. De asemenea, se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi, posibil, grindină.

Vezi aici: PROGNOZA METEO PE TREI ZILE, în Bucureşti, la munte şi la mare

Cookies