Poți rămâne fără mașină dacă faci acest gest! Plus o amendă de 10.000 lei. Legea a intrat în vigoare

de:
25 iul. 2020
2 Afișari
Poți rămâne fără mașină dacă faci acest gest! Plus o amendă de 10.000 lei. Legea a intrat în vigoare

Amenzi usturătoare pentru românii care se încăpățânează să nu respecte legile în vigoare. Mai exact cei care, de acum înainte, vor mai parca pe locurile persoanelor cu dizabilități riscă să rămână fără mașină și să scoată din buzunar o sumă de până la 10.000 de lei.

Noua lege a fost publicată în Monitorul Oficial, miercuri 22 iulie, dar de astăzi, 25 iulie se va pune în aplicare. Așadar de acum mașinile parcate pe locurile marcate că sunt destinate persoanelor cu handicap vor fi ridicate și în plus vor primi amenzi între cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei.

Agenții de circulație și personalul de control cu astfel de atribuții sunt cei care se vor sesiza în acest sens.

Firmele riscă amenzi de până la 50.000 lei dacă nu respectă noua lege
Noua legea care vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități este de fapt o modificare a Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Tot începând cu 25 iulie, angajatorii care au salariați cu handicap au obligația să asigure accesul acestora la locurile de parcare speciale și să le creeze un program de lucru adaptat. Firmele care nu respectă această lege pot primi o amendă care ajunge până la la 50.000 de lei.

Încă un beneficiu pentru persoanele cu dizabilități este acela că vor avea de ales între gratuitate pentru transportul în comun sau decontarea carburantului pentru mașina proprie. Gradul de decontare se va acorda în funcție de gradul de handicap.

Cookies