Poteraş şi-a ieşit din minţi: „Dacă cunoşti legile nu înseamnă că eşti sănătos la cap”

de:
28 mart. 2012
Poteraş şi-a ieşit din minţi:

Ședinţa de Consiliu Local Sector 6, de marţi seară, a debutat furtunos. Sala s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei aproximativ 200 de bucureşteni care susţineau că au venit să vadă dacă va fi votat sau nu proiectul de hotărâre care prevede aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea termică a unui număr de 56 de blocuri. Fiindcă locurile nu erau suficiente, unii oameni au stat la marginea sălii, în picioare, pe lângă pereţi. Comentariile nu s-au lăsat nici ele aşteptate: „Ce-i asta? Nici măcar nu mai încăpem aici”, spunea o femeie în vârstă de aproape 60 de ani. „De ce nu spun cât costă? Că oricum noi nu plătim”, remarca un bărbat din spatele sălii.

Presiunea apăsa cu atât mai mult cu cât, recent, un alt proiect de hotărâre de Consiliu Local referitor la aprobarea costurilor de anvelopare a 128 de blocuri a fost atacat în instanţă, reabilitarea termică fiind, în acest caz, în pericol să fie suspendată, după cum B365.ro a scris aici.

Pentru a mai elibera din tensiunea acumulată, primarul Poteraş a propus ca proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea termică a celor 56 de locuri să fie devansat de pe locul 8 pe poziţia a 2-a în lista discuţiilor. „Cine doreşte poate să rămână mai departe, cine nu, poate să plece mai repede”, a motivat Poteraş.

După mai multe discuţii privind costurile prea mari pe care le implică reabilitarea termică în Sectorul 6, proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi, cetăţenii părăsind rând pe rând sala de şedinţă.

Poteraş, acuzat că nu pune în practică proiectele aprobate în Consiliul Local

Dacă lucrurile au decurs civilizat mai departe, la finalul şedinţei, în timpul interpelărilor, situaţia s-a precipitat din nou. Protagoniştii au fost primarul Poteraş (PDL) şi doi consilieri locali, respectiv Manuel Avrămescu şi Mihai Sorin Dina, ultimii doi de la PNL.

Astfel, Avrămescu a înaintat primarului o solicitare din partea Centrului de Resurse pentru Participare Publică (CeRe) prin care să fie realocat bugetul de peste 10 milioane de lei pentru grupul de 3 statui din Parcul Drumul Taberei către reabilitarea fostului cinematograf „Favorit”. În plus, consilierul PNL a cerut explicaţii referitoare la stadiul în care se află licitaţia pentru refacerea cinematografului în condiţiile în care clădirea a fost preluată de administraţia locală de doi ani, sub pretextul că acolo să fie amenajat un supermarket, după cum au acuzat unii membri ai ONG-ului, prezenţi marţi în sală, şi nu un mall cultural cum a anunţat Poteraş oficial.

Roşu la faţă şi bătând din picior, primarul Poteraş şi-a pierdut răbdarea când a venit rândul colegului Dina de la PNL să facă interpelări. Întrebat dacă hotărârile pe care le ia Consiliul Local Sector 6 sunt imperative pentru Executivul Primăriei, în condiţiile în decizii luate cu mai mult timp în urmă nu au fost puse niciodată puse în practică, exemplificând cu cele 200 de parcări inteligente care ar fi trebuit finalizate în 2012, edilul a răbufnit.

„Credeţi că timpul meu nu costă? Haideţi, domnule! E 8 seara. Nu vă supăraţi, dar totul are o limită. Nu putem să vă suportăm toate frustrările dumneavoastră personale”, a spus Poteraş.

De la administraţie, la politică şi injurii personale

Dina continuând să pună întrebări pe tema imperativităţii deciziilor Consiliului Local de a deveni realitate, edilul Poteraş a izbucnit. „Sunt imperative doar în capul dumneata. Trebuie să mai ai şi bani pentru aşa ceva”, a comentat primarul, după care s-a ridicat de la prezidiu, îndreptându-se spre ieşire.

În replică, consilierul Dina a ţinut să îi atragă din nou atenţia edilului, la fel cum face la fiecare şedinţă de Consiliu Local, că a depus mai multe solicitări la Registratură, unele chiar de acum jumătate de an, la care nu a primit nici până acum un răspuns din partea Primăriei. „Domnule primar, cu obstinaţie se refuză răspunsurile”, a punctat Dina care a adăugat că solicitările au fost formulate în baza legii privind liberul acces la informaţii de interes public, dar şi al legii privind transparenţa în administraţia publică locală.

Înjurând printre dinţi, Poteraş i-a răspuns consilierului, îndreptându-se spre uşă, că „Dacă cunoşti legile, nu înseamnă că eşti sănătos la cap”, după care a părăsit sala de şedinţă.