Poteraş acuzat că a aprobat bugetul pe 2012 fără dezbatere publică legală

de:
02 feb. 2012
4 Afișari
Poteraş acuzat că a aprobat bugetul pe 2012 fără dezbatere publică legală

Astfel, edilul Sectorului 6 este acuzat că a dat posibilitatea cetăţenilor să se informeze despre proiectul de buget aferent anului în curs doar 12 zile, cât a fost publicat pe site-ul administraţiei locale, în loc de 30 de zile cât prevede legea.

„Primăria sectorului 6 a adoptat marţi, 31 ianuarie, bugetul local pe anul 2012, încălcând încă o dată legea transparenţei decizionale şi refuzând organizarea unei dezbateri publice cu cetăţenii sectorului 6. Proiectul de buget pe anul 2012 al Primăriei Sectorului 6 a fost afişat pe site-ul instituţiei, într-o primă versiune, în data de 19 ianuarie 2012. Conform Legii 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică (art. 6, alin.2), proiectul ar fi trebuit să rămână minim 30 de zile spre consultare înainte de a fi supus votului în şedinţa de Consiliu Local”, susţin reprezentanţii Centrului de Resurse pentru participare publică (CeRe) într-un comunicat remis la redacţie.

Conform sursei citate, asociaţia nonguvernamentală alături de alte două ONG-uri (Grupul de Iniţiativă Civică Callatis Drumul Taberei şi Grupul Iniţiativă Favorit) a solicitat primarului să scoată de pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local Sector 6 votarea acestui proiect şi lansarea lui în dezbatere publică pe o perioadă de 30 de zile, aşa cum prevede legislaţia în vigoare.

„Mai mult, pe toată durată şedinţei de consiliu, reprezentanţii societăţii civile au fost împiedicaţi să ia cuvântul, au fost acuzaţi de sabotarea bugetului şi de partizanat politic. La final, preşedintele de şedinţă a refuzat să dea curs interpelărilor societăţii civile care nu au fost citite în plen, cetăţenii fiind mustraţi de modalitatea în care decid să comunice cu Primăria Sectorului 6”, informează CeRe care a adăugat că va depune plângere în condiţiile Legii contenciosului administrativ nr. 29/1990. Prin aceste demersuri, CeRe urmăreşte respectarea legii şi a drepturile cetăţenilor sectorului 6 de a fi informaţi, consultaţi şi de a participa la luarea deciziilor cu privire la alocarea şi cheltuirea banilor publici, susţin reprezentanţii asociaţiei.

Cookies