ESENTIAL

177 milioane de euro pentru străzi, în Sectorul 6

După cum susţin reprezentanţii administraţiei publice Sector 6, lucrările de reabilitare a străzilor, construcţia şi extinderea reţelei de apă şi canalizare ar urma să se realizeze în intervalul 2011-2014.

„Prin demararea acestei proceduri, Primăria Sector 6 şi-a propus cuprinderea tuturor arterelor rutiere care se află în administrarea sa ce vor necesita intervenţii în vederea reabilitării sistemelor rutiere şi a sistemelor de canalizare pluvială, precum şi extinderea reţelelor actuale de alimentare cu apă şi canalizare ape menajere”, a declarat pentru B365.ro Florin Preda, directorul Direcţiei de Investiţii din cadrul Primăriei Sectorului 6.

Conform sursei citate, din cele maxim 300 de străzi cuprinse în programul de reabilitare, cel puţin 35 ar urma să fie finalizate până la sfârşitul acestui an. „Având în vedere faptul că este vorba de un acord cadru pe patru ani, lista obiectivelor de investiţii este foarte clar stabilită doar pentru acest an, când ar urma să fie gata şapte străzi în cartierul Giuleşti, două în Crângaşi, zece în Militari şi altele”, a exemplificat Preda.

Potrivit fişei de date a achiziţiei, pe durata întregului acord cadru, Primăria Sectorului 6 ar putea solicita lucrări de reabilitare, construcţii şi extinderi de reţele apă-canal şi drum pentru minim 150 de străzi având o suprafaţă de 200.000 metri pătraţi şi o lungime de circa 25.000 metri liniari, reţea de apă de 500 metri liniari şi canalizare menajeră de 7.000 metri liniari şi maxim 300 de străzi cu suprafaţa de 420.000 metri pătraţi cu o lungime de 100.000 metri liniari, reţea de apă pe 7.000 metri liniari şi canalizare menajeră pe 8.000 metri liniari.

Valoarea totală a acordului cadru este de 600 milioane lei fără TVA (177 milioane euro cu TVA), adică aproape bugetul Primăriei Sectorului 6 pe anul în curs.Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button