BAZAR

Poteraş a inaugurat azi un cămin de bătrâni de 2 mil. euro FOTO

“Complexul Floare Roşie îşi propune să acopere întreaga arie de nevoi specifice persoanelor în vârstă lipsite de suport familial. Atât dotările cât şi personalul au ca scop reabilitarea şi reinserţia în societate a beneficiarilor noştrii de vârsta a treia”, se precizează în comunicatul de presă al Primăriei Sectorului 6.

Complexul are în cadrul său şi o componentă de recuperare medicală, oferind servicii de kinetoterapie, proceduri reumatice, electroterapie şi hidroterapie atât pentru bătrânii rezidenţi cât şi pentru persoanele vârstnice cu probleme medicale din Sectorul 6.

De asemenea, căminul de bătrâni este dotat cu spaţii de recreere de tip cluburi, sală de mese, toalete accesibilizate, cabinete medicale, de consiliere psihologică, având o capacitate totală de 100 de locuri în regim rezidenţial şi de peste 120 de locuri – componentă de recuperare medicală.

“În Sectorul 6, din cei peste 370.000 de locuitori, aproximativ o treime din populaţie este reprezentată de persoane vârstnice, majoritatea peste 70 de ani. Noul complex de servicii sociale Floare Roşie oferă atât şansa persoanelor vârstnice fără familie să ducă o viaţă normală, într-un spaţiu care acoperă toate nevoile acestora, cât şi bătrânilor din comunitate accesul la servicii de recuperare medicală în contextul unei lipse acute de astfel de servicii medicale în Bucureşti”, informează administraţia locală.

În cadrul complexului funcţionează, de asemenea, un Club al Seniorilor unde persoanele vârstnice pot beneficia de consiliere psihologică şi juridică, sesiuni de dezbateri pe diferite teme prestabilite, lectură şi seri cultural-artistice. De asemenea, pensionarii pot consulta aici presa şi pot participa la jocuri de societate de tip şah, table, cărţi, rummy.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 anunţă că pentru pensionari vor fi organizate excursii la obiectivele turistice, culturale şi de agrement din Capitală şi din ţară.

Totodată, în cadrul „Școlii Bunicilor”, vârstnicii vor beneficia de un program de training psihologic privind creşterea şi educarea nepoţilor.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button