Posturile didactice sunt împărţite în familie în universităţile bucureştene

de:
07 ian. 2011
20 Afișari
Posturile didactice sunt împărţite în familie în universităţile bucureştene

La Universitatea Politehnică, patru clanuri îşi împart funcţiile didactice, scrie money.ro. Paul Sterian este prof. dr. ing. şi şef al Catedrei Fizică II, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Aplicate. Andreea Rodica Sterian este fiica profesorului Sterian şi şef lucrări titular doctor inginer la aceeaşi catedră la care tatăl său este şef.

Ion Chiuţă, prof. dr. la Catedra Producerea şi Utilizarea Energiei, din cadrul Facultăţii de Energetică, este coleg cu fiul său, Alexandru-Ionuţ Chiuţă, şef de lucrări la aceeaşi catedră.

Și Marin Saracin, prof.dr. la Catedra de Măsurări, Aparate electrice şi Convertoare statice, din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică este coleg de catedră cu fiica sa Cristina Gabriela Saracin, care ocupă funcţia de şef de lucrări dr. inginer.

Constantin Ghiţă este profesor dr la Facultatea de Inginerie Electrică, Catedra de Maşini, Materiale şi Acţionări Electrice.
Mihai Octavian Ghiţă este fiul profesorului Ghiţă şi conf. dr. inginer la Catedra de Măsurări, Aparate electrice şi Convertoare statice, din cadrul aceleiaşi facultăţi.

Și la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii Bucureşti, trei profesori au devenit colegi de serviciu cu copiii lor. Constantin Coman este preot prof dr la Facultatea de Teologie Ortoxoxă, catedra Teologie Biblică. Mihai Coman, fiul său, este asist. univ. drd tot la Facultatea de Teologie Ortodoxă, dar la Catedra Artă Sacră.

Vasile Gordon, profesor şi şef al Catedrei Teologie Practică este coleg de facultate cu fiul său, Octavian Gheorghe Gordon, lector universitar doctor la Catedra de Teologie Filologie.

Nicu Moldoveanu este preot profesor doctor la Catedra Teologie Practică din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă.
Ioan Moldoveanu este fiul profesorului Moldoveanu şi preot conferenţiar universitar doctor la Catedra de Teologie Istorică din cadrul aceleiaşi facultăţi.

Potrivit noii Legi a Educaţiei, rudele până la gradul III nu vor mai putea să deţină funcţii de conducere în cadrul aceleiaşi universităţi.

Vezi pe money.ro lista completă a clanurilor din universităţi.

Cookies