ARHIVA B365

Posturi noi la DNA: investigatori sub acoperire, ofiţeri de filaj şi de recuperare a creanţelor

La serviciul de recuperare a creanţelor vor fi 20 de posturi libere, la serviciul de filaj 12 locuri, iar alte 18 locuri sunt pentru cei care vor fi angajaţi ca ofiţeri sub acoperire.

Pentru noii angajaţi, DNA va face un sediu nou şi va mai cumpăra 20 de maşini, echipamente IT dar şi telefoane mobile, scrie pressalert.ro. 

Cei 20 de ofiţeri din Serviciul de recuperare a creanţelor „vor efectua investigaţii financiare în vederea identificării de bunuri asupra cărora pot fi luate măsuri asigurătorii în dosarele complexe instrumentate de DNA (3.578 de dosare soluţionate în cursul anului 2012, în care au fost întocmite 234 rechizitorii şi au fost trimişi în judecată 828 inculpaţi)”, se mai arată în nota de fundamentare.

La stabilirea impactului bugetar al HG au fost avute în vedere cheltuielile de personal suplimentare ale DNA pentru 50 de ofiţeri cu gradul de comisar-şef, având în vedere că nu poate fi determinat în avans gradul profesional persoanelor care vor ocupa efectiv aceste funcţii. În condiţiile în care aceste persoane vor fi detaşate de la M.A.I., această din urmă structură va înregistra o economie cu cheltuielile de personal, se precizează în nota de fundamentare a proiectului de HG. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button