BAZAR

Posturi la Guvern în București – În limita bugetului, se fac din nou angajări (P)

Posturi la Guvern în București sunt râvnite de mulți. Și cei care urmăresc pagina electronică oficială a instituției găsesc uneori ce-și doresc din oferta de posturi la Guvern în București scoase la concurs.

În ultima perioadă, cei care au dorit să se angajeze pe posturi la Guvern în București și în alte instituții și autorități ale statului au fost împiedicați de regulile impuse de pandemie. Din fericire, începând cu 20 martie, se reia procesul de angajare, dar numai în limitele bugetului disponibil.

Liber la concurs pentru posturi la Guvern în București

Instituțiile și autoritățile publice pot face angajări, cu condiția să se încadreze în bugetul pe anul în curs. Cei care doresc posturi la Guvern în București și la alte instituții pot participa la concursuri pentru posturile vacante. Legea 33/2021 a apărut în Monitorul Oficial nr. 263. Și stabilește o derogare de la suspendarea organizării oricărui tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice. O astfel de  măsură a fist stabilită prin Legea 55/2020. Aceasta se referea la unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei. Mai explicit, legea spune că se pot desfășura din nou concursurile pentru ocuparea de posturi la Guvern în București și la oricare instituție și autoritate publică. Dar numai dacă se încadrează în sumele aprobate în buget pentru anul 2021.

Fiecare după posibilități

Așadar, din 20 martie, instituțiile și autoritățile își vor putea acoperi posturile vacante, numai dacă se încadrează în bugetul pe acest an. Prin urmare, vor angaja câte persoane le permite bugetul. Perioada stabilită de lege în care se pot organiza concursuri pentru ocuparea posturilor vacante este de șase luni. Asta înseamnă că se vor putea organiza concursuri până pe 20 septembrie 2021. Suspendarea organizării concursurilor de angajare în sistemul public pe perioada stării de alertă a fost introdusă prin Legea 55/2020, apărută la jumătatea lunii mai a anului trecut.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button