Realitatea și B1 TV, amendate de CNA,ca urmare a comentariilor făcute de Rareș Bogdan și Radu Banciu

de:
07 apr. 2015
0 Afișari
Realitatea și B1 TV, amendate de CNA,ca urmare a comentariilor făcute de Rareș Bogdan și Radu Banciu

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a constatat că postul Realitatea TV nu a difuzat textele unor decizii de sancţionare pe care le primise de la Consiliu, conform legii. Este vorba despre nedifuzarea în termenul legal de 24 de ore de la comunicare a unui număr de două amenzi de câte 10.000 de lei pe care CNA le-a aplicat Realitatea TV.

Astfel, CNA a decis să amendeze cu 30.000 de lei Realitatea TV, la propunerea membrului CNA Dorina Rusu. Decizia de sancţionare a fost luată cu şase voturi „pentru” (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Buda, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Monica Gubernat).

Și B1 TV a fost amendat de CNA din cauza unor comentarii făcute de Banciu

Membrii CNA au considerat că unele comentarii făcute de Radu Banciu au fost jignitoare la adresa comunităţii musulmane. Astfel, în acest caz, cei mai mulţi membri ai CNA au considerat că B1 TV a încălcat articolul 47, alineatul 1 din Codul audiovizualului, potrivit căruia „Este interzisă difuzarea în programele audiovizuale a oricăror forme de manifestări antisemite sau xenofobe”.

Pe de altă parte, CNA a reţinut în aceeaşi sancţiune faptul că B1 TV a redifuzat, pe 1 martie, un material despre averea şefului penitenciarului Jilava, Cătălin Stroe. Pentru acest material, B1 TV a primit o amendă de 10.000 de lei de la CNA, în şedinţa din 24 februarie.

Sursa: romaniatv.net

Cookies