POSTUL PAŞTELUI 2014: Ce să NU mănânci în POSTUL PAŞTELUI- recomandări de la Doctor Menci

de:
07 apr. 2014
0 Afișari
POSTUL PAŞTELUI 2014: Ce să NU mănânci în POSTUL PAŞTELUI- recomandări de la Doctor Menci

POSTUL PAŞTELUI 2014: CE MÂNCĂM ÎN POSTUL PAŞTELUI

Perioadele de post (si mai ales POSTUL PAŞTELUI) reprezinta momente ideale pentru a face ceea ce astazi se numeste „cura de detoxifiere”, consideră specialistul în alimentaţie Gheorghe Mencinicopschi.

POSTUL PAŞTELUI 2014: CE MÂNCĂM ÎN POSTUL PAŞTELUI

„Regula de aur” a alimentatiei din POSTUL PAŞTELUI este simpla, conform acestuia: alimentele specifice credintei ortodoxe trebuie sa fie preparate dupa retete traditionale, fara aditivi, arome naturale sau artificiale, iar cel mai sanatos este sa gatim in casa, pentru ca astfel putem controla calitatea ingredientelor pe care, de asemenea, le vom putea combina corect. 

POSTUL PAŞTELUI 2014: CE MÂNCĂM ÎN POSTUL PAŞTELUI

După cum explică Doctor Menci pe blogul personal, de evitat in POSTUL PAŞTELUI sunt:

Pate vegetal 
Carnati vegetali – contin tot felul de substante periculoase, precum xantan, guma guar, glutamat.
Biscuiti cu E-uri – cititi etichetele si evitati aceste produse, deoarece sunt pline de coloranti. Cel mai intalnit este tartrazina, un colorant galben, care ar trebui sa inlocuiasca gustul si culoarea oualor.
Produse de panificatie – sunt facute cu faina alba si multa margarina, deci cu grasimi hidrogenate, „grasimi rele”, care ingrasa foarte mult si provoca tot felul de boli.
Mancaruri instant – supe, piure instant, fasole batuta instant etc.
Margarina din generatia veche.

POSTUL PAŞTELUI 2014: CE MÂNCĂM ÎN POSTUL PAŞTELUI

Pe de altă parte, recomandate în POSTUL PAŞTELUI sunt următoarele preparate:

hrisca cu lapte vegetal;
hrisca cu legume;
hummus;
pasta de avocado cu tahini si condimente;
supa de ceapa, de rosii, de linte, de zarzavaturi, de praz; la supele de legume se pot adauga alge, deoarece dau un gust mai bun, au iod, minerale si sunt anticancerigene;
crema de broccoli, de ciuperci, de fasole boabe;
ardei umpluti cu miez de nuca, cu seminte de dovleac, cu ciuperci;
mancare de urzici, de spanac, de mazare, de fasole verde, de linte, de ciuperci, de praz cu telina.
Gustarile vor consta din fructe proaspete, nuci, alune, migdale, seminte etc.

POSTUL PAŞTELUI 2014: CE MÂNCĂM ÎN POSTUL PAŞTELUI

In timpul postului este bine sa mancam de mai multe ori pe zi, adauga Mencinicopschi.

Cookies