BAZAR

Postul de radio Info Pro dispare. CE APARE ÎN LOC

Postul de radio Info Pro dispare din această toamnă. În locul acestuia, Compania de telecomunicaţii RCS&RDS va lansa  postul de radio informativ Digi FM., a anunțat, în şedinţa CNA de joi, Cosmin Prelipceanu, care este responsabil de reţeaua Digi FM.

„Suntem în grafic, ne respectăm promisiunea. În toamnă va exista Digi FM. Reţeaua este (în prezent, n.r.) cum o ştiţi, Info Pro şi Pro FM sunt împreună. Digi FM va exista de la toamnă”, le-a spus Cosmin Prelipceanu, joi, membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), potrivit Mediafax, citată de ZF.

Afirmaţia a fost făcută în contextul în care societatea RCS&RDS SA a solicitat CNA prelungirea cu nouă ani a licenţelor audiovizuale pentru Digi FM din Băneasa-Dobrogea Sud, Craiova, Timişoara, Reşiţa, Braşov şi Novaci, care vor expira pe rând în lunile august şi septembrie, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa de joi a Consiliului.

De asemenea, RCS&RDS SA a cerut CNA prelungirea cu nouă ani a licenţelor pentru staţiile din Focşani şi Râmnicu Vâlcea ale Pro FM, care urmează să expire în august.

CNA a aprobat aceste solicitări cu unanimitatea voturilor membrilor prezenţi la şedinţa de joi (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

RCS&RDS a anunţat, pe 29 mai 2015, că a finalizat preluarea posturilor de radio din România ale companiei Central European Media Enterprises (CME).

RCS&RDS a anunţat iniţial, pe 23 decembrie 2014, că va prelua toate licenţele de radio deţinute de CME în România, respectiv Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM. Însă, pentru a putea prelua aceste radiouri, RCS&RDS a avut nevoie de acordul Consiliului Naţional al Audiovizualului, în conformitate cu prevederile legislaţiei audiovizualului.

Pe 24 februarie 2015, CNA a aprobat preluarea de către RCS&RDS a tuturor radiourilor deţinute de CME în România – Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM -, urmând ca Pro FM să aibă în continuare un profil muzical, iar Info Pro să se transforme în reţeaua informativă Digi FM.

Cedarea tuturor acestor licenţe de radio către RCS&RDS este echivalentă cu ieşirea CME de pe piaţa de radio din România.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button