Poșta Atlassib testează o maşină total electrică în activitatea zilnică

de:
17 mart. 2015
0 Afișari
Poșta Atlassib testează o maşină total electrică în activitatea zilnică

Modelul care se va afla în teste este varianta L2, cu 2 locuri și cu un volum util pentru depozitarea mãrfii de 4 metri cubi (mc). Automobilul are o putere maximã de 44 kw, cutie automatã de viteze, ABS cu asistențã la frânarea de urgențã, o baterie litiu ion care dezvoltã o energie de 22 kWh și o sarcinã utilã maximã recomandatã de producãtor de 650 de kilograme. Viteza maximã este de 130 km/h, iar prețul de listã este de 14.800 euro fãrã TVA, nefiind inclusã chiria bateriei care se calculeazã în funcție de numãrul de kilometri parcurși lunar.

„Vehiculul va fi testat în activitatea de curierat urban, urmând a fi încãrcat cu colete la volumul util și capacitatea indicatã de normele Renault. Vrem sã analizãm parametrii tehnico-economici de exploatare, costurile cu chiria bateriei, energia electricã consumatã la încãrcare, timpii de încãrcare, costurile de mentenanțã pe kilometru, fiabilitatea și interconectivitatea cu dispeceratul”, a declarat Sorin Stoian, șeful Departamentului Logisticã din cadrul Poșta Atlassib, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Acesta a menționat cã în cazul în care sistemul electric se dovedește viabil din punct de vedere al autonomiei în traficul real și cu încãrcãtura specificã activitãții de curierat, atunci compania va achiziționa 4-5 vehicule pentru a fi testate, câte unul, în marile orașe unde Poșta Atlassib este prezentã – București, Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.

„Poșta Atlassib este prima companie de curierat din România care testeazã în condiții reale de exploatare un vehicul total electric. Pe lângã grija de a ajunge mereu la timp, se adaugã și grija fața de mediu a companiei noastre”, a adãugat Sorin Stoian.

Poșta Atlassib face parte din Holdingul Atlassib și opereazã în 14 țãri europene, având 80 de depozite și agenții în țarã și peste 150 de agenții în strãinãtate. Compania are un parc auto compus din peste 290 de autoutilitare.

Cookies