POST SĂPTĂMÂNA MARE: 5 idei de mic-dejun de POST, pentru SĂPTĂMÂNA MARE, de la Doctor Menci

de:
14 apr. 2014
1 Afișari
POST SĂPTĂMÂNA MARE: 5 idei de mic-dejun de POST, pentru SĂPTĂMÂNA MARE, de la Doctor Menci

POST SĂPTĂMÂNA MARE:  Dr. Menci oferă următoarele  idei pentru un mic dejun de post, simplu, rapid şi sănătos:

POST SĂPTĂMÂNA MARE:  Salata de ghebe/ciuperci Pleurotus cu marar: ciupercile se spala foarte bine, se pun la oparit in apa fiarta cu sare si otet, se tin pe foc cateva minute. Se scurg si se mai spala o data. Se pun intr-un castron, se adauga ulei de masline extravirgin (sau de dovleac, susan, struguri, etc.), otet (balsamic, fara coloranti si conservanti), sare marina, marar proaspat tocat.

POST SĂPTĂMÂNA MARE:   Pate de linte (cu sau fara avocado) cu salata de andive: Lintea trebuie pusa in apa cam cu o ora inainte de a fi pregatita, dupa care se fierbe maxim 15 minute si se trece in blender. Se adauga ulei de masline extravirgin, putina ceapa (doar pentru gust), zeama de lamaie, sare marina, piper, verdeata (in functie de preferinte). Ca sa iasa mai cremos se poate adauga o jumatate de avocado bine copt. Pentru salata de andive procedam astfel: se curata frunzele exterioare vestede, dupa care se spala si se pregatesc folosind vinegrete pe baza de ulei de masline extravirgin, suc de lamaie proaspat stors, sare de mare, piper macinat. Andivele stimuleaza activitatea ficatului/digestia si sistemul imunitar, contin antioxidanti cu proprietati anticanceroase si regleaza energia corpului.

POST SĂPTĂMÂNA MARE:   Hummus (pasta de naut) cu tahini: nautul se lasa in apa timp de 2-3 ore, apoi se trece in apa fiarta, unde se lasa din nou cam 20 de minute, dupa care se scurge si se pune in robotul de bucatarie. Se combina cu ulei de masline (sau alte tipuri de ulei presat la rece), putin usturoi, piper proaspat macinat, sare de mare bruta, apa, ardei rosu, zeama de lamaie si verdeata proaspata (marar, patrunjel). Se poate adauga tahini (pasta de susan), ceea ce va face pateul mai cremos si ii va oferi un gust aparte.

POST SĂPTĂMÂNA MARE:  Guacamole sau pasta de avocado: se piseaza cu furculita un avocado bine copt, se amesteca cu putina sare marina, piper, suc de lamaie, marar si foarte putina ceapa verde (o codita, doar pentru a-i da gust). Se adauga o rosie mica taiata cubulete si, dupa preferinte, ardei sau praf de chilli. Se pot adauga seminte de in, dovleac sau susan, macinate. Se poate servi cu salata de baby spinach.

POST SĂPTĂMÂNA MARE:  Lapte vegetal (de migdale, quinoa, ovaz, orez, cocos etc) cu fulgi de ovaz. Atunci cand cumparati lapte vegetal, cititi cu atentie eticheta pentru a va asigura ca nu contine aditivi alimentari (ex: guma xantan, guar sau gellan). Se pune laptele vegetal peste fulgii de ovaz (laptele se poate incalzi putin), se adauga scortisoara, fulgi de nuca de cocos, stafide, nuci, alune, seminte, goji, migdale etc.

sursa: doctormenci.ro

Cookies