PORTUGALIA – FRANŢA SCOR FINAL 1 – 0. Portugalia este campioana Europei

de:
10 iul. 2016
0 Afișari
PORTUGALIA - FRANŢA SCOR FINAL 1 - 0. Portugalia este campioana Europei

Primele 90 de minute au fost foarte tacticizate, ambele echipe anihilându-se reciproc. Franţa a avut ocaziile mai mari, prin Griezmann sau Giroud, dar portarul Rui Patricio s-a opus de fiecare dată. Eder a marcat golul decisiv pentru Portugalia, în minutul 109, cu un şut puternic de la distanţă, care l-a surprins pe Hugo Lloris.

Portugalia: Rui Patricio – Cedric, Pepe, Fonte, Raphael Guerreiro – William Carvalho – Renato Sanches (Eder 79), Joao Madrio, Adrien Silva (Joao Moutinho 66) – Ronaldo (Quaresma 25), Nani. Selecţioner: Fernando Santos.

Franţa: Lloris – Sagna, Umtiti, Koscielny, Evra – Matuiti, Pogba, Sissoko (Martial 110′) – Payet (Coman 58), Giroud (Gignac 78), Griezmann. Selecţioner: Didier Deschamps.

Cartonaşe galbene: Cedric 34′, Joao Mario 62′, Guerreiro 95′, Carvalho 98′, Rui Patricio 120+2′ / Umtiti 80′, Matuidi 97′, Koscielny 107′, Pogba 115′.

Arbitri: Mark Clattenburg, Simon Beck, Jake Collin; adiţionali: Anthony Taylor, Andre Marriner (toţi din Anglia), rezervă: Viktor Kassai (Ungaria).

Observatori: Hugh Dallas (Scoţia), Roland Ospelt (Liechtenstein).

Stadion: Stade de France, Paris.

PORTUGALIA – FRANŢA SCOR FINAL 1 – 0

Portugalia castiga EURO 2016

1 – 0 pentru Portugalia in a doua repriza de prelungiri.

Scor final dupa 90 de minute 0 – 0. Finala EURO 2016 se va decide in prelungiri. 

0 – 0 la pauza

Cristiano Ronaldo a iesit de pe teren in lacrimi in minutul 24 in urma unei accidentari.

PORTUGALIA – FRANŢA LIVE SCOR. VIDEO ONLINE FINALA EURO 2016.   Cristiano Ronaldo, starul si capitanul selectionatei Portugaliei, considera ca reprezentativa Frantei este favorita finalei EURO 2016, programata duminica seara pe Stade de France, insa crede ca nationala lusitana este capabila sa cucereasca trofeul. „Franta are o echipa fantastica, joaca bine. Din punctul meu de vedere, Franta ese favorita deoarece joaca acasa, ceea ce constituie un mare avantaj. Insa nimeni nu ne-a invins inca la acest turneu si va fi un meci complicat pentru ambele echipe”, a declarat Cristiano Ronaldo pentru site-ul UEFA.

PORTUGALIA – FRANŢA LIVE SCOR. VIDEO ONLINE FINALA EURO 2016. Franta a reusit sa ajunga in finala dupa ce a castigat grupa A, in care s-a aflat si codasa Romania, cu sapte puncte. In optimi, a intors dupa pauza scorul cu Irlanda si a invins cu 2-1. In fazele urmatoare a avut, paradoxal, cele mai usoare jocuri: victorie cu 5-2 in sferturi, cu Islanda, si succes cu 2-0 in fata Germaniei, dupa dubla lui Griezmann.

PORTUGALIA – FRANŢA LIVE SCOR. VIDEO ONLINE FINALA EURO 2016.  De cealalta parte, pentru portughezi fiecare meci a fost un chin. Dupa trei egaluri in grupe si un modest loc 3, in optimi au invins Croatia gratie unui gol marcat de Quaresma in minutul 118. In faza urmatoare, nationala lui Ronaldo a trecut de Polonia la penaltyuri, dupa ce la finalul timpului regulamentar scorul a fost de 1-1. Pentru ei, cel mai usor meci a fost semifinala cu Tara Galilor, incheiata cu 2-0, dupa golurile lui Ronaldo si Nani.

PORTUGALIA – FRANŢA LIVE SCOR. VIDEO ONLINE FINALA EURO 2016.   Franta tinteste o tripleta ca tara gazda, dupa ce a castigat titlul european in 1984 si cel mondial in 1998. ”Les Bleus” ai mai castigat o data EURO in 2000, cand competitia a fost organizata de Belgia si Olanda, si mai au o finala pierduta la Cupa Mondiala din 2006. De partea cealalta, Portugalia vrea laurii europeni, dupa ce a mai jucat o finala in 2004, pe teren propriu, pierzand surprinzator in fata Greciei.

PORTUGALIA – FRANŢA LIVE SCOR. VIDEO ONLINE FINALA EURO 2016.   Francezii au ascendentul confruntarilor anterioare cu Portugalia, pe care au invins-o la turnee finale de trei ori: in semifinalele EURO 1984, la Marsilia, cu 3-2 dupa prelungiri, in semifinalele EURO 2000, la Bruxelles, cu 2-1 dupa prelungiri, si in semifinalele Cupei Mondiale din 2006, la Munchen, cu 1-0. ”Les Bleus” conduc la bilantul direct, cu 18 victorii, un egal si 5 esecuri, golaverajul fiind de 49-28.

PORTUGALIA – FRANŢA LIVE SCOR. VIDEO ONLINE FINALA EURO 2016.   Franta a castigat ultimele zece meciuri cu Portugalia, cel mai recent fiind un amical sustinut in 2015 la Lisabona, cand unicul gol a fost marcat de Mathieu Valbuena. Ultima victorie lusitana dateaza din aprilie 1975, cand Portugalia se impunea cu 2-0 pe Parc des Princes, prin golurile reusite de Nené si Marinho. Finala EURO 2016 va fi arbitrata de englezul Mark Clattenburg. Considerat cel mai bun „cavaler al fluierului” european in acest sezon, Mark Clattenburg (41 ani) a condus finala Ligii Campionilor, castigata de Real Madrid in fata rivalilor de la Atletico Madrid, in luna mai.

Cookies