Portretul ucigașului în serie care a omorât-o pe japoneză: dormea în pat cu mama la 25 de ani

de:
22 nov. 2012
0 Afișari
Portretul ucigașului în serie care a omorât-o pe japoneză: dormea în pat cu mama la 25 de ani

Nicolae Vlad (25 de ani), cel care la mijlocul lunii august a ucis-o cu cruzime pe studenta japoneză Yuriko Masuno (20 de ani) manifesta o sexualitate profund deviantă, potrivit criminalistului care l-a anchetat. Pentru toate infracţiunile pe care le-a făcut acesta-trei crime, cinci tâlhării, şapte violuri, şase violări de domiciliu -procurorul arată că „mobilul primar al tânărului a fost de natură sexuală, acesta urmărind, prin comiterea faptelor ce fac obiectul cauzei, să-şi satisfacă instinctele sexuale”. Psihiatrii au încercat să găsească o explicaţie pentru crimele şi violurile făcute cu sânge rece de către Nicolae, scrie evz.ro.

Lovit de o maşină

Totul a început la o vârstă fragedă. La opt ani, criminalul a fost lovit de o maşină şi a suferit o splenotomie – îndepărtarea chirurgicală a splinei. „Nu am mers la şcoală, fiind ţinut de părinţi acasă, de frică să nu fiu lovit de alţi copii, în condiţiile în care eram operat”, a povestit Nicolae. A fost explicaţia pe care a dat-o procurorilor pentru faptul că nu a fost la şcoală.

Psihiatrii arată că tânărul avea o capacitate de a învăţa „la limita intelectului inferior prin ne-instrucţie”. Atunci când avea 10 ani, în 1997, criminalul şi-a pierdut tatăl, Talian, iar de îngrijirea sa s-a ocupat mama, Lucreţia. De atunci, şi până la vârsta de 25 de ani, Nicolae a dormit în pat cu mama sa. „Nu a trăit în concubinaj cu nicio femeie, nu cred că a avut relaţii sexuale”, a povestit Lucreţia, în timpul anchetei. La 13-14 ani, Nicolae a început să muncească pe Aeroportul Otopeni.

Criminaliştii au identificat un tipar comportamental în cazul crimelor, inclusiv în cazul Yurikăi Masuno. Nicolae se urca cu genunchii pe toracele femeilor şi le strângea de gât. „M-a legat pe cap şi faţă cu o cârpă, spunându-mi să tac şi să nu ţip că mă omoară, în acelaşi timp m-a luat cu forţa în braţe, până la pat, şi m-a aşezat cu faţa în jos”, a povestit Maria (84 de ani), una dintre victime. „În acel moment, de frică, am urinat, iar el s-a restras, zicându- mi: «Nesimţito!»”, a rememorat ruşinată femeia.

Psihiatrii i-au pus lui Nicolae diagnosticul de tulburare de personalitate de tip antisocial. „Afectivitate-instabil, impulsiv; toleranţă scăzută la frustrare; comportament antisocial repetitiv; instabilitate psiho-emoţională; agresivitate şi activitate de tip infantile; control afectiv slab; explozii periodice de agresivitate; acţionează, de regulă, fără scrupule în atingerea scopurilor; comportament antisocial”, potrivit expertizei psihiatrice.

 

 

 

 

 

Cookies