Porți deschise la Casa Madrigal, în Noaptea Muzeelor 2023. Vizitatorii vor putea vedea gratuit expozițiile, precum Panorama „București 360” și vila din secolul XX

10 mai 2023
158 Afișari
Porți deschise la Casa Madrigal, în Noaptea Muzeelor 2023. Vizitatorii vor putea vedea gratuit expozițiile, precum Panorama „București 360” și vila din secolul XX
| Sursă foto: Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”

Bucureștenii sunt invitați la Casa Madrigal în noapte de 13 mai 2023, cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor 2023. Publicul este încurajat să teacă pragul casei cu o istorie amplă și să se bucure de expozițiile găzduite de aceasta.

Vizite gratuite la Casa Madrigal în Noapte Muzeelor 2023

Sâmbătă seară, bucureștenii pot face turul muzeelor din oraș, pentru a le vizita gratuit în cadrul Nopții Muzeelor 2023. Zeci de instituții din Capitală își vor deschide porțile în data de 13 mai 2023, iar cei ce vor profita de această ocazie vor avea de unde alege.

Cu această ocazie, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și Programul Național Cantus Mundi invită oamenii să viziteze Casa Madrigal aflată pe Aleea Dealul Mitropoliei numărul 11.

Vila de pe Dealul Mitropoliei, cu o istorie bogată de aproape 100 de ani, găzduiește la această dată:

  • Expoziții de artă plastică,
  • Recitaluri muzicale,
  • Panorama „București 360”.

Panorama „București 360” reprezintă o experiență vizuală unică. Aceasta îmbină arta luminilor și artele plastice cu peisajul urban al orașului. În Noaptea Muzeelor, aceasta este deschisă publicului în foișorul Casei Madrigal.

De Noaptea Muzeelor, publicul va putea descoperi arhitectura originală și interioarele vilei unde își desfășoară Corul Madrigal activitatea. Picturi originale inspirate de muzica ansamblului îmbogățesc spațiul Casei Madrigal, care va găzdui sâmbătă expoziția personală a artistei Marinella Dumitrescu și expoziția de grup a artiștilor Corina Preda-Perianu, Laurențiu Midvichi, Emanuel Chiriac și Virgiliu Parghel, rezidenți în cadrul proiectului Galeria Madrigal 60, derulat în parteneriat cu Centrul de Cultură Arcuș, transmite Corul Madrigal.

Accesul publicului va fi gratuit între orele: 18:00-24:00. Vizitele vor fi organizate în două tururi ce se vor desfășura în paralel. Grupurile vor fi formate din maxim 10 persoane.

Despre Vila Sacha Roman – Casa Madrigal

Casa Madrigal, denumită la origini Vila Sacha Roman este realizată conform planurilor arhitectului Albert Popper. Vila se încadrează în categoria imobilelor unicat ce caracterizează vechiul București, din secolul XX. Are o arhitectură ce combină elemente bizantine, gotice și neo-românești. De asemenea, aceasta prezintă și inserții ce sunt inspirate din culele oltenești.

Imobilul a fost construit în anul 1924 de către Sacha Silberman Roman, jurist și publicist român, care a trăit în perioada 1885-1967. Acesta a fost o personalitate importantă a Bucureștiului Interbelic. Sacha Silberman Roman a fost, pentru o perioadă, secretar al lui Nicolae Titulescu.

Experiența din Noapte Muzeelor 2023 va fi completată de scenografia de lumini care va împodobi clădirea. De asemenea, peste 300 de copii din Programul Național Cantus Mundi vor susținute recitaluri live

Cookies