Poreclit „Superman”, un șofer din București s-a gândit să parcheze pe o linie de tramvai STB și a blocat circulația. Vatmanul, agitat, s-a dat jos și a dat un telefon

03 aug. 2023
14733 afișări
Poreclit „Superman”, un șofer din București s-a gândit să parcheze pe o linie de tramvai STB și a blocat circulația. Vatmanul, agitat, s-a dat jos și a dat un telefon
Poreclit „Superman”, un șofer din București s-a gândit să parcheze pe o linie de tramvai STB și a blocat circulația. Vatmanul, agitat, s-a dat jos și a dat un telefon. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Imagine urbană din traficul bucureștean: un șofer și-a lăsat mașina parcată pe linia de tramvai, iar vatmanul s-a dat jos și a sunat pe cineva să-i vină în ajutor.

„E Superman”

Un șofer din București a făcut o ilegalitate și a încurcat circulația rutieră. Acesta a parcat chiar pe șina de tramvai, blocând accesul mijlocului de transport.

Când a ajuns în dreptul mașinii parcate neregulamentar, vatmanul s-a dat jos din tramvai și a dat un telefon.

Un martor a observat momentul în care vatmanul a coborât din tramvai și a vorbit la telefon. Bărbatul a făcut o fotografie la fața locului pe care, ulterior, a publicat-o pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”.

Acesta l-a numit pe șofer „Superman” pentru că a reușit să parcheze mașina într-un fel… neregulamentar!

Internauții, ca de fiecare dată, au fost prezenți în comentarii, unde și-au exprimat părerile.

Mulți dintre ei au făcut glume pe seama șoferului, alții au spus că acesta riscă o amendă destul de mare.

Câteva dintre comentarii

  • „Împinge mașina cu tramvaiul. Așa merita.” – A. A.
  • „Ford cu apucături de tramvai.” – D. N.
  • „Haha ce amendă frumoasă, 1000 ron + ridicare, plus permis luat 30-90 zile.” – N. I. G.
  • „Nu știam de ce era coadă de tramvaie, acum am aflat.” – M. S.

Ce amendă riscă șoferii care parchează neregulamentar

În București sunt întâlnite adesea parcări neregulamentare, ori pe trotuar, ori în intersecții, ori în alte locuri nepermise. Șoferii care aleg să nu respecte legea și să își parcheze mașinile unde vor, riscă să primească amenzi destul de mari.

Codul Rutier 2023 interzice oprirea sau staționarea neregulamentară, semnalizate prin indicatoare. Cei care parchează neregulamentar pot plăti până la 870 de lei, dar şi puncte de penalizare.

Conform Antena 3 CNN, în 2023, punctul de amendă valorează 145 lei. În cazul în care un șofer este surprins într-o astfel de situaţie, acesta riscă o amendă din clasa a I-a de amenzi, adică 2 sau 3 puncte de amendă. Astfel, amenda minimă pentru parcare neregulamentară va fi de 290 de lei, iar cea maximă de 435 de lei. Suplimentar, şoferul se va alege cu două puncte de penalizare.

Totodată, șoferul va fi încadrat și la categoria staționare neregulamentară. În această situație, legislația prevede o amendă pentru staţionare neregulamentară cuprinsă între 580 și 725 de lei, plus trei puncte de penalizare. Aceleași amenzi se vor aplica și dacă se va parca sau staționa pe spațiul verde.

Te-ar putea interesa și:

Cookies