ȘTIRI

Porcul românesc ajunge în China- exportat însă de o companie chineză

La finele lunii august, România şi RP Chineză au semnat un Memorandum de Înţelegere privind sănătatea animală şi siguranţa alimentelor, un act care oferă practic posibilitatea producătorilor români de a-şi vinde carnea şi produsele din carne de porc, dar şi bovine vii în China. De asemenea, Autoritatea Sanitar-Veterinara (ANSVSA) şi autoritatea de profil chineză au semnat cu prilejul participării premierului chinez, Li Keqiang, la Formul Economic China – Europa Centrala si de Est, două acorduri pentru export de carne de porc si de bovine pentru reproducţie în China, notează Economica.net.

Se va da astfel undă verde la exporturi, o oportunitate de care va profita, pentru moment, un singur producător din România. Este vorba despre compania Smithfield SA, parte a Smithfield Foods, ce a trecut recent în portofoliul gigantul chinez Shuanghui International Holdings Ltd. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button