Popoviciu a făcut 14 milioane de euro dintr-un teren din Barbu Văcărescu

de:
19 nov. 2012
0 Afișari
Popoviciu a făcut 14 milioane de euro dintr-un teren din Barbu Văcărescu

Terenul se află pe strada Gara Herăstrău, în apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu, iar Skanska va dezvolta pe acesta un proiect de birouri, în trei etape, denumit Green Court Bucharest, scrie Gândul.

Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, Skanska a achiziţionat terenul de la firma Bănseasa Investments, deţinută de Gabriel Popoviciu. Omul de afaceri este implicat şi în dezvoltarea proiectului Băneasa, din nordul Bucureştiului.

Contractul de vânzare a fost încheiat în urmă cu câteva luni, între Băneasa Investments şi firma SPC Beta Property Development Company (înregistrată în România şi deţinută integral de Skanska) pentru un teren de aproximativ 15.000 metri pătraţi şi construcţiile aflate pe el. Tranzacţia a fost încheiată la un preţ de 13,8 milioane de euro, plus TVA.

Skanska vrea să construiască trei clădiri de birouri, cu o suprafaţă închiriabilă totală de 52.000 de metri pătraţi, certificate LEED Gold. Skanska este şi antreprenor general, iar începerea construcţiei este programată pentru primul trimestru al anului viitor.

Una din condițiile puse de Skanska a fost ca Popoviciu să obțină Planul de Urbanism Zonal pentru dezvoltarea compleului, după cum B365.ro a scris aici.

Potrivit PUZ, beneficiarul doreste construcţia unui „ansamblu de cladiri cu funcţiuni complexe: birouri, supermagazin, servicii anexe şi realizarea lucrărilor de infrastructură de transport necesare acestuia”. Înălţimea maximă a construcţiilor va fi de 70 de metri.

Cookies