Ponta vrea un candidat comun ACD – PSD la primăria Capitalei

de:
01 feb. 2011
0 Afișari
Ponta vrea un candidat comun ACD - PSD la primăria Capitalei

Social-democratul a reiterat faptul că intenţia este ca ACD şi PSD să desemneze un candidat comun la Primăria Capitalei, însă a refuzat să comenteze afirmaţiile liderului PNL Andrei Chiliman, care vorbise de candidaturi separate.

„E important că, la principalele funcţii – preşedinte, apoi şi premier desemnat şi votat de Parlament, preşedinţi de Consilii Judeţene şi primar general al Capitalei, intenţia este să avem un candidat comun care să câştige acele alegeri şi să pună bazele viitoarei victorii în campania parlamentară”, a spus Ponta.

„Tot timpul vom merge pe principiul reprezentării noastre paritare, însă am stabilit foarte clar: nu punem candidaţii pe care îi vrea PSD sau PNL, sau PC, ci punem candidaţii care, în urma cercetărilor sociologice, va rezulta că doresc oamenii să-i voteze. Principiul e invers: întâi vedem ce vor oamenii, apoi desemnăm candidaţi. Vrem să scăpăm ţara de PDL şi nu există niciun fel de orgoliu sau competiţie între noi în opoziţie. Singura competiţie va fi cu PDL”, a adăugat el. Ponta a mai spus că rezultatul sondajelor va fi decisiv în desemnarea candidaţilor, însă a subliniat că va fi păstrat principiul „că suntem două părţi egale şi nu avem dorinţă de a fi cineva mai egal decât celălalt”.

Social-democratul a mai precizat că, după semnarea Alianţei la nivel central, vor fi semnate protocale de colaborare în toate structurile locale.

Preşedintele PNL Bucureşti, Andrei Chiliman,  a declarat luni că s-a decis ca Alianţa de Centru Dreapta să meargă pe liste proprii la alegerile locale din Capitală din 2012 şi că social-democraţii au fost şi ei de acord cu această variantă.

În schimb, liderul PNL Crin Antonescu a declarat luni, în privinţa modului în care ACD şi PSD se vor prezenta la alegerile locale din 2012 din Capitală, că momentan sunt analizate diverse ipoteze şi că discuţiile se vor purta până pe 5 februarie.

Cookies