Ponta vrea să înfiinţeze un comitet de intervenţii pentru situaţii de urgenţă care există deja

de:
22 ian. 2014
0 Afișari
Ponta vrea să înfiinţeze un comitet de intervenţii pentru situaţii de urgenţă care există deja
Singura diferenta fata de ceea ce functioneaza deja sau ar trebui sa functioneze este ca acest comitet ar fi coordonat la nivel de vicepremier si nu de premier cum este prevazut in prezent, informează Hotnews.ro.

Mai precis, in aprilie 2004 a fost aprobata Ordonanta de Urgenta 21 privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta. Potrivit acestuia, sistemul are in compunere: comitete pentru situatii de urgenta, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, servicii publice comunitare profesioniste pentru situatii de urgenta, centre operative pentru situatii de urgenta, comandantul actiunii. Printre comitetele pentru situatii de urgenta se numara si Comitetul National pentru Situatii de Urgenta si comitetele ministeriale.

Tot in 2004, in luna octombrie, a fost aprobata Hotararea de Guvern 1489 privind organizarea si functionarea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta. Potrivit acesteia, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se constituie şi funcţionează ca organism interministerial de management, sub conducerea nemijlocită a ministrului administraţiei şi internelor şi în coordonarea primului-ministru, în cadrul Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă.

 
 
 
Cookies