Ponta vrea o strategie pe termen lung privind cultura, asumată tot prin acord politic

de:
15 ian. 2015
0 Afișari
Ponta vrea o strategie pe termen lung privind cultura, asumată tot prin acord politic

„Dacă 2015 a debutat printr-un acord politic referitor la o componentă fundamentală, la apărarea noastră ca ţară – un acord însă mai uşor, pentru că avea o strategie foarte clară, trebuia doar să închidem acest cerc printr-o obligaţie de finanţare pe termen scurt şi mediu – vom continua acest lucru prin acorduri legate de infrastructură, cu siguranţă de educaţie, de sănătate. Însă aş vrea să folosesc acest moment special pentru a-mi exprima convingerea că România are nevoie şi de un acord politic pentru o strategie pe termen lung legată de cultură”, a spus Ponta în Aula Academiei Române, în discursul susţinut în cadrul sesiunii solemne dedicată Zilei Culturii Naţionale, conform Mediafax.ro.

El a arătat că trebuie stabilit din punct de vedere politic, executiv şi legislativ cum poate fi sprijinită cultura naţională, dar mai ales cum poate fi evitată schimbarea strategiei odată cu fiecare schimbare de ministru, de premier, de Parlament sau de preşedinte.

În opinia premierului, acest an reprezintă un moment prielnic pentru elaborarea unor strategii care să fie asumate de cât mai multe părţi.

„În istorie, nu în orice moment sau de către oricine pot fi încheiate asemenea acorduri şi pot fi construite strategii. Cred că 2015 este un asemenea moment, o asemenea oportunitate”, a afirmat şeful Guvernului.

El le-a recomandat oamenilor de cultură prezenţi la eveniment să folosească momentul pentru a impune o strategie pe cultură celor care deţin temporar puterea politică.

Cookies