ARHIVA B365

Ponta: Vom participa la consultările de la Cotroceni cu propuneri privind numărul parlamentarilor

„Vom participa la consultările cu şeful statului, nu ne deranjează să mergem la mediere la preşedinte pe Codul Electoral. Nu avem orgolii de acest gen. Mergem cu propunerile noastre, care ţin de modul de alegere a Parlamentului, şi anume reducerea numărului de parlamentari. Mergem să ne spunem punctele de vedere, după care, în comisia parlamentară specială, reprezentanţii noştri vor merge în direcţia stabilită”, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, liderul PSD Victor Ponta, citat de corespondentul Mediafax.

Vineri dimineaţă, preşedintele Klaus Iohannis a trimis invitaţia către partidele politice, pentru consultări, care vor avea loc miercurea viitoare, pe priorităţile legislative ale sesiunii parlamentare, precum votul în diaspora, finanţarea campaniilor şi a partidelor şi ridicarea imunităţii parlamentare.

Potrivit Preşedinţiei, pe agenda discuţiilor se vor afla mai buna organizare a votului in străinătate, finanţarea campaniilor electorale şi a partidelor politice şi accelerarea procedurilor privind ridicarea imunităţii parlamentare.

Administraţia Prezidenţială a anunţat şi calendarul consultărilor, fiecare partid urmând a sta o oră la discuţii cu şeful statului, pe temele menţionate, PSD urmând să intre la consultări de la ora 10.00.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button