Ponta: Transportatorii vor primi 4 centi din acciza la carburanți

de:
31 mart. 2014
0 Afișari
Ponta: Transportatorii vor primi 4 centi din acciza la carburanți

Această sumă va fi achitată trimestrial şi pe baza facturii de achiziţionare a carburantului, a declarat premierul Victor Ponta, scrie realitatea.net.

El a precizat că actul normativ care va reglementa acest sistem va fi aprobat, miercuri, de Guvern.

„Am stat de vorbă cu Uniunea Naţională a Transportatorilor şi am întrebat: domn’e, care e efectul asupra voastră a acestei accize ? Şi mi-au zis: iată ce se întâmplă, s-ar putea să alimentăm mai mult în Ungaria sau s-ar putea să alimentăm tranzitul. Şi, bun, care e soluţia ? Păi, uite cum se întâmplă în şase ţări din Uniunea Europeană: măriţi cu şapte eurocenţi, dar dacă vă aducem factura prin care am cumpărat în mod corect, legal, de la benzinărie, daţi-ne înapoi o parte din această creştere de acciză. Miercuri, vom adopta actul normativ prin care trimestrial – cele şase ţări au sisteme diferite, unele dau o dată pe an, altele semestrial sau trimestrial – deci, tot ceea ce se cumpără de transportatorii care au licenţă de transport, cu factură, motorină, în trimestrul trei îmi aduce acea factură şi, din şapte cenţi, cât a crescut, trei îi dă transportatorul şi patru ţi-i dă Guvernul înapoi”, a declarat Ponta, citat de Mediafax.

Miercuri, premierul Ponta a declarat că acciza la carburanţi va fi aplicată din luna aprilie, iar Guvernul va introduce şi un set de măsuri fiscale care să permită transportatorilor corecţi, neimplicaţi în acte de evaziune fiscală, să recupereze o parte importantă din suma aferentă acestei accize.

Cookies