ȘTIRI

Ponta îl avertizează pe Sebastian Ghiță: Dacă nu înțelege, ne despărțim

„A greşit! Cred că Sebastian Ghiță trebuie să înţeleagă că o organizaţie merge după anumite reguli, nu doar după regula singulară a lupului singuratic. (…) Inclusiv în ceea ce îl priveşte pe el, sunt foarte mulţi colegi care spun că, domnule, poate trebuie să ne despărţim de Sebi Ghiţă. Poate că, dacă nu înţelege ce înseamnă proiectul nostru, îi spunem: «Mulţumim». E colegul nostru, a fost alături de noi, dar, de asemenea, ne despărţim”, a declarat Victor Ponta, la DCnews, referitor la afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă de joi seară, după şedinţa conducerii PSD.

Întrebat dacă doreşte să se despartă de Sebastian Ghiţă, preşedintele PSD a spus: „Dacă se integrează într-o organizaţie, este promiţător. Dacă înţelege să o ia înaintea plutonului, la un moment dat va pierde echipa”.

Victor Ponta a răspuns şi la întrebarea dacă există un conflict între Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă, precizând că, din câte ştie el, nu există un astfel de conflict.

„Din câte ştiu eu, nu! E un conflict politic între mine şi Sebi Ghiţă! Suntem prieteni, dar nu sunt de acord cu lucrurile sau modul în care el face anumite lucruri pe scena politică. I-am spus şi ştie”, a mai spus Ponta, potrivit Mediafax. 

„Mai e un lucru pe care el îl ştie şi îl ştiu şi eu, faptul că orice spune Sebi Ghiţă se consideră că am spus eu. Eu nu am ştiut ce spune aseară la RTV, dar nu mă apuc acum să spun că mă dezic, mă delimitez. Pur şi simplu, relaţia personală este relaţie personală, proiectul politic este însă altceva”, a comentat Victor Ponta afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă, adăugând: „În măsura în care el nu se simte bine în această echipă, atunci…”.

Victor Ponta a comentat şi excluderea din partid a lui Marian Vanghelie şi Mircea Geoană. „După ce am luat acea decizie, dacă mai era nevoie de o confirmare, toate lucrurile pe care cei doi foşti colegi le-au spus aseară denotă că decizia a fost corectă, adică nu mai putem să rămânem împreună. Dacă domnii Vanghelie, Geoană, chiar cred acele lucruri despre noi toţi, despre PSD, cum putem să zâmbim în faţa camerelor, că de fapt suntem foarte buni prieteni. Pur şi simplu s-au despărţit nişte drumuri”, a spus Ponta.

El a făcut referire la Marian Vanghelie, susţinând că acesta „are această capacitate distructivă în interior”.

Despre Mircea Geoană, Ponta a afirmat: „Daţi-mi voie să spun că, atunci când oameni care gândesc total diferit şi au o altă concepţie, pur şi simplu nu are rost să stea împreună, dacă nu pot”.

În privinţa lui Dan Şova, preşedintele PSD a apreciat că „a fost o altă situaţie”. „A fost sancţionat ieri, am văzut şi reacţia lui, sunt convins că a înţeles de fapt care a fost problema, nu era legată de ceilalţi doi colegi. A fost prea grăbit, luni, imediat după alegeri, a intrat în valul acela în care trebuiau făcute schimbări”, a arătat Ponta.

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă afirmă, într-o declaraţie dată publicităţii joi, după şedinţa conducerii PSD, că e momentul ca Ion Iliescu să se retragă şi că ar trebui şi ca toţi cei cu probleme să fie suspendaţi din partid, enumerându-i pe Mazăre, Constantinescu, Duicu, Pendiuc, Mocanu, Hrebenciuc.

„Într-un fel, tinerii au dreptate: cât timp Ion Iliescu se asează la fiecare şedinţă lângă preşedintele PSD avem o problemă. Nu una personală, una de percepţie. Că noi, cei tineri din PSD, suntem la fel ca Ion Iliescu şi generaţia sa. Ion Iliescu are venerabila vârstă de 84 de ani. Victor Ponta are 42 de ani. Cred că e momentul ca Ion Iliescu sa se retragă. Nu mai poate fi un simbol al PSD”, afirmă Ghiţă, apreciind că e necesară reformarea PSD şi că toate partidele „trebuie să arate că au un răspuns la acuzaţiile de comunism, corupţie şi ineficienţă”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button