Ponta: Şi dacă Gigi Becali e eliberat, ce? Dacă se încadrează în lege şi e amnistiat, foarte bine

de:
17 dec. 2013
0 afișări
Ponta: Şi dacă Gigi Becali e eliberat, ce? Dacă se încadrează în lege şi e amnistiat, foarte bine

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că legea amnistiei aflată în dezbatere parlamentară nu se referă la infracțiunile comise cu violență și nici la cele de corupție prevăzute în Codul penal și a adăugat, față de comentariile potrivit cărora Gigi Becali ar urma să beneficieze de o astfel de lege, că acesta din urmă este un cetățean ca și ceilalți care se poate, sau nu, încadra în prevederile respectivului act normativ, scrie Agerpres.

„Este vorba despre o lege a amnistiei care, într-adevăr, ar urma să pună în libertatea persoane cu pedepse relativ mici cu excepția persoanelor care au comis infracțiuni cu violență: omor, tâlhărie, viol, orice fel de infracțiuni cu violență și cu excepția celor patru infracțiuni de corupție din Codul penal: luare de mită, dare de mită, trafic de influență și primire de foloase necuvenite. Deci, nu se referea la cei care au comis fapte cu violență și care, evident, prezintă un pericol social sporit și nu se referea la fapte de corupție. Se referă la mici fapte prevăzute de Codul penal sau în diverse legi speciale și este o politică, este prevăzută în Constituție acest tip de lege.”, a declarat premierul la Antena 3.

Ponta a respins argumentul lansat de anumite voci care susțineau că legea amnistiei ar fi pregătită pentru ieșirea lui Gigi Becali din închisoare.

„Iese Gigi Becali. Şi ce dacă iese, e un cetăţean ca oricare alţii. Dacă se încadrează în prevederile legii şi e amnistiat, foarte bine, atunci e amnistiat. Nu cred că noi dăm legi pentru cineva anume”, a spus premierul Ponta, conform Rtv.net.

Cookies