Ponta: Sesizarea la CCR rămâne fără obiect

de:
05 mart. 2014
0 Afișari
Ponta: Sesizarea la CCR rămâne fără obiect

Premierul a anunţat, miercuri seară, că obiectul contestării Guvernului Ponta III la CCR dispare, în contextul în care programul de guvernare se va actualiza şi vor fi eliminaţi sau înlocuiţi anumiţi termeni. „Am găsit o soluţie politică împreună cu preşedintele Traian Băsescu pentru a nu prelungi o situaţie de instabilitate guvernamentală sau constituţională. Din acest punct de vedere lucrurile sunt foarte clare. Preşedintele, în baza hotărârii Parlamentului emisă ieri seară şi a votului dat de Parlament, va emite decretele şi va primi jurământul noilor miniştri. Imediat, practic după învestirea noilor miniştri noul Guvern, în baza articolului 114 din Constituţie va adopta şi va transmite către Parlament un program politic care practic să actualizeze programul de guvernare în sensul în care anumiţi termeni să nu mai apară sau să fie înlocuiţi în funcţie de noua compoziţie politică aprobată de către Parlament. În acest fel, practic obiectul contestării la Curtea Constituţională dispare şi, începând de mâine, Guvernul poate să-şi desfăşoare activitate în stabilitate, urmând ca, în termenii prevăzuţi de regulamentul celor două camere, în mod sigur săptămâna viitoare, să prezint Parlamentului aceste updat-ări ale programului de guvernare. Conform procedurilor prevăzute de Constituţie, dacă cineva din opoziţie depune o moţiune de cenzură, sigur, o va depune, Parlamentul se va pronunţa, dacă nu acestea vor intra în vigoare. În acest fel câştigăm câteva zile de stabilitate gvernamentală şi cred că este un acord politic care practic soluţionează această etapă a conflictelor constituţionale între preşedinte, Parlament şi Guvern”, a declarat prim-ministrul Victor Ponta.

Vasile Blaga a declarat, marţi, că democrat-liberalii vor ataca noul guvern la Curtea Constituţională dacă nu îşi asumă un nou program de guvernare. Blaga a precizat că, dacă până luni nu era niciun motiv de atacare a Guvernului la CC, după ce s-a semnat protocolul între PSD şi UDMR, s-a modificat programul de guvernare.

„De aceea, am luat decizia în grupurile parlamentare reunite să atacăm la CC dacă lucrurile vor continua în această manieră în care îşi vor modifica programul de guvernare prin această înţelegere cu UDMR”, a precizat Blaga.

Cookies