ARHIVA B365

Ponta: Se lucrează la un proiect mai vechi de dezvoltare a Gării de Nord din Bucureşti

Victor Ponta a fost întrebat dacă s-a plimbat cu trenul de mare viteză al chinezilor şi cu ce impresie a rămas atunci când s-a plimbat cu cel românesc, scrie Mediafax.

„Cu trenul de mare viteză al chinezilor nu m-am plimbat, am mers. Cu cel românesc mi-a plăcut foarte tare. Am fost în urmă cu trei luni şi am ajuns în Gara de Nord, unde mă aşteptau nişte militanţi PMP, dar tot a fost foarte plăcut”, a răspuns premierul.

Întrebat când va exista la Bucureşti o gară precum cea din Beijing, premierul a răspuns: „O gară ca şi cea din Beijing vom avea atunci când o să avem 1,4 miliarde de locuitori. Atunci o să avem o gară ca la Beijing. Cred că paralela este un pic prea optimistă. Dacă vă referiţi la o gară în sens european, e un proiect mai vechi de dezvoltare a Gării de Nord printr-o asociere europeană şi pot să vă spun că lucrăm la acest proiect”.

În ce priveşte privatizarea CFR Marfă, premierul a spus că aceasta va fi reluată când CFR Marfă „e pregătită”.

„Cel mai important e să obţinem salvarea companiei şi a locurilor de muncă. Acesta a fost obiectivul fundamental”, a spus el.

Premierul Victor Ponta, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, ministrul delegat pentru Ape şi Păduri, Doina Pană, preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, prefectul Ioan Ţintean şi numeroşi primari de comune au participat, joi după-amiază, la inaugurarea Gării Bistriţa Nord, reabilitată.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button