ARHIVA B365

Ponta: România nu va avea drept de vot la Consiliul European, din cauza lui Băsescu

„Marti, este o prima reuniune a sefilor de guvern din Uniunea Europeana ca sa discute pe cine propune Consiliul mai departe Parlamentului presedinte al Comisiei, pe Jean Claude Juncker sau pe Schulz. Conform regulamentului Uniunii Europene si legii nationale din Romania, seful Guvernului este cel care propune si presedintele Comisiei si comisarul roman. Marti, Traian Basescu va merge fara sa aiba, practic, drept de vot. Deci Romania, din 28 de tari, va fi cea care nu are drept de vot pentru ca nu este seful Guvernului”, a afirmat premierul, scrie ziare.com.

Ponta a mai precizat ca presedintelui ii va fi greu sa negocieze pentru Romania, pentru ca in noiembrie i se termina mandatul.

„Este un lucru anormal pentru ca, in functie de cine desemnezi sef al Comisiei, ca e domnul Juncker, ca e domnul Schulz, incepi imediat cu persoana desemnata chiar inainte…ii spui domnule, ai votul Romaniei, dar atentie, vreau un portofoliu important, vreau sa pastrez agricultura.. (..). ori asta domnul Basescu nu poate sa faca in primul rand pentru ca nu e seful Guvernului si in al doilea rand pentru ca toata lumea ii spune cum i-a zis Joe Biden: Iti multumim, la revedere. Toata lumea stie ca, din noiembrie, cand incepe sa functioneze noua comisie, domnul Basescu nu mai e in functie”, a adaugat prim ministrul.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button