Ponta: O să plătim cu toții pentru închiderea proiectului Roșia Montana

de:
09 sept. 2013
1 afișări
Ponta: O să plătim cu toții pentru închiderea proiectului Roșia Montana

„Oricum vom avea procese. Nu vreau ca eu sau alţi miniştri să fim acuzaţi de subminarea economiei naţionale.” – a spus premierul. 

„Nu eram foarte clar într-o direcţie sau alta. Vreau să mă asigur că proiectul va fi pus pe ordinea de zi a Senatului şi se va respinge. Eu ca prim-ministru va trebui să găsesc alte soluţii pentru crearea locurilor de muncă „, a declarat premierul Ponta.

Victor Ponta a specificat că a trimis proiectul în Parlament deoarece a vrut să evite implicarea Guvernului în diferite procese.

„Votul trebuia să se dea de Parlament pentru că nu voiam ca noi, ca miniştri, să fim responsabili pentru contracte luate de domnul Băsescu şi celelalte guverne anterioare. Poziţiile politice s-au anunţat şi sunt foarte clare. Vom avea procese, însă nu vreau ca eu sau alţi miniştri să fim acuzaţi de subminarea economiei naţionale. Vreau să fie dat votul pentru încheierea acestei proceduri”, a declarat Ponta.

Acesta a explicat că protestele care au avut loc în ţară în ultimele zile au contat în luarea acestei decizii.

„Poate că ar fi fost mai bine să existe o dezbatrere mai lungă, dar dacă s-a luat decizia, s-a luat. Să intrăm rapid în procedura de respingere. Avem şi declaraţia preşedintelui Blaga care votează tot pentru respingere”, a mai spus Ponta.

„Senatul- în procedură de urgenţă să respingă proiectul. Îl trimit şi la Cameră pentru respingere şi gata”, a explicat, pe scurt, Victor Ponta.

Victor Ponta s-a declarat surprins de anunţul lui Crin Antonescu pe tema proiectului Roşia Montană, însă a declarat că „nu se poate supăra” pe liderul PNL.

„Trebuie doar dat votul pe proiect (n.r. în Parlament) pentru a se închide discuţia. Ce rost mai are să facem comisie dacă liderii politici s-au pronunţat înainte de dezbatere. Trebuie ca Senatul, unde e proiectul, să îl respingă în procedură de urgenţă, apoi la Cameră se va întâmpla la fel”, a precizat Ponta.

Întrebat dacă Guvernul riscă procese din partea firmei RMGC în aceste condiţii, premierul a explicat: „Vom avea procese oricum, dar nu vreau ca eu sau alţi miniştri să fim acuzaţi de subminarea economiei naţionale”.

Cookies