ARHIVA B365

Ponta recunoaște: Impozitarea bacșișului, o greșeala

Premierul Victor Ponta recunoaşte că introducerea impozitului pe bacşiș a fost o greşeală. Spune însă că e mai grav să perseverezi în greşeli decât să le repari.

Astfel motivează şeful Guvernului decizia de a renunța la acest bir, după doar o săptămână, scrie Capital.ro. „E mai grav să perseverezi într-o greşeală decât să o recunoşti şi să o repari. Dacă în practică, nu ştiu ce s-a discutat cu mediul de afaceri, dar dacă în practică se găseşte o soluţie mult mai simplă, evident că sunt gata să o susţin”, spune Victor Ponta.

Va fi respinsă ordonanța în Parlament? „Eu nu vreau să o ținem așa, în zid. Dacă e ceva ce merge prost, vreau să reparăm”, mai spune premierul.

Până atunci, legea intrată în vigoare la 10 mai îşi face efectele, iar costurile administrative ale implementării şi retragerii sunt extrem de mari.

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a declarat, luni, în plenul Camerei, la „ora ministrului”, că impozitarea bacşişului şi a fost „o experienţă, nu un eşec” şi a renunţat la ea, iar deputatul PNL Andreea Paul a cerut demisia ministrul şi restituirea integrală a sumelor încasate.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button