ȘTIRI

Ponta: Putem mări pensia în medie cu 4,5% în 2015

„Trebuie să găsim un sistem, dar nu ne lasă Curtea Constituţională, zice să dăm şi la cei cu pensii mari, şi la cei cu pensii mici la fel. Trebuie să întrebăm la Curtea Constituţională cum putem să sprijinim în primul rând pensiile mai mici, pentru că foarte mulţi au pensii sub media la nivel naţional”, a spus Ponta, conform Mediafax.ro.

Întrebat cum poate fi efectuată o astfel de operaţiune, premierul a arătat că prin Parlament.

„Prin Parlament. Prin Parlament putem să schimbăm legea în aşa fel încât să putem să facem un tip de indexare”, a arătat Ponta.

Întrebat de asemenea ce creştere de pensie permite bugetul, şeful Guvernului a amintit că pentru anul viitor este posibilă o creştere medie de 4,5%.

„Anul viitor, o medie de 4,5%, pentru toată lumea. Însă, asta înseamnă 4,5% şi pentru cine are pensia mică, şi pentru cine are pensia mare. Or, ideea este că mai mult trebuie să dai la cei cu pensia mică, tot încercăm acest lucru”, a arătat Ponta.

În luna martie, noul ministru al Muncii, Rovana Plumb, a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că anul viitor ar putea fi mărită pensia cu cel puţin 4% şi cel mult 4,3%-4,4%.

Tot în luna martie, noul ministru al Finanţelor, Ioana Petrescu, a afirmat că trebuie să discute cu ministrul Muncii pentru a stabili dacă există spaţiu bugetar pentru ca pensiile să mai fie majorate şi anul viitor, premierulVictor Ponta intervenind însă şi precizând clar că pensiile vor fi indexate „cu siguranţă”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button