ARHIVA B365

Ponta: Potrivit CCR, preşedintele are aceeaşi imunitate ca şi parlamentarii. Ar putea fi cercetat

„Eu am văzut o decizie foarte recentă a Curţii Constituţionale care spunea că nu are imunitate decât aşa cum au parlamentarii, deci probabil că, pe baza acestei decizii, va putea fi cercetat în dosarul Nana”, a afirmat Victor Ponta, la Romania TV.

Acesta a precizat că va consulta şi alţi specialişti în drept constituţional privind decizia Curţii. „Nu spune că preşedintele nu are imunitate, spune un lucru esenţial care până nu a fost spus niciodată şi a fost o chestiune de o dispută între jurişti, nu era o chestie politică. Unii jurişti spuneau că are imunitate totală, alţii că are imunitate exact ca şi parlamentarii, adică nu poate fi arestat şi are imunitate pentru declaraţii politice. Decizia, sigur, în 45 de zile, este general obligatorie pentru viitor şi se aplică de către instituţiile care trebuie să aplice legea. O să vedem, e o ştire de ultimă oră. Eu nu vreau să intru în detalii pentru că nu am apucat să vorbesc şi cu alţi constituţionalişti!”, a adăugat Victor Ponta.

Este posibil ca premierul Ponta să se fi referit la motivarea deciziei Curţii Constituţionale privind sesizarea depusă de Guvern în cazul implicării preşedintelui Traian Băsescu în campania electorală unde apare un pasaj referitor la imunitatea preşedintelui pentru declaraţiile politice prin analogie cu imunitatea parlamentară.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button