Ponta, PLÂNGERE PENALĂ pe numele lui Băsescu: A lansat un ATAC MAFIOT asupra Gabrielei Firea

de:
14 apr. 2014
0 Afișari
Ponta, PLÂNGERE PENALĂ pe numele lui Băsescu: A lansat un ATAC MAFIOT asupra Gabrielei Firea

„Parlamentarii vor depune, până mâine (marţi, n.r.) o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu pentru două infracţiuni, ameninţare şi şantaj. E un atac mafiot prin care Băsescu, pentru simplul motiv că doamna Firea, ca parlamentar, face parte din Comisia de anchetă care anchetează toate ilegalităţile – spălarea de bani, evaziunea fiscală comisă de Băsescu – a fost ameninţată, şi ea şi familia. (…) E prima dată, din ’89 încoace, când un membru al Parlamentului – Gabriela Firea – e ameninţat direct – familia sa – de către o persoană cercetată pentru încălcarea legilor acestei ţări. Mă refer la Traian Băsescu”, a spus Victor Ponta, în direct la Realitatea TV.

„Traian Băsescu va răspunde în baza legii penale”, a adăugat Ponta.

Mai mult, solicitat să comenteze şi atacul preşedintelui la adresa sa, Ponta a răspuns: „Dacă-mi era frică de ameninţările lui Băsescu, sunt convins că în închisoare va ajunge Băsescu. Nu am niciun fel de teamă, ştiu că am respectat legea.”

„Traian Băsescu e un om care-şi termină urât mandatul, toată lumea ştie că pleacă din funcţie. Se strânge laţul pentru Băsescu. Toată lumea îl consideră un pericol pentru stabilitatea regiunii”, a mai spus premierul.

Cum răspunde Firea ameninţărilor lui Băsescu: „Mă tem pentru familia mea!”

La rândul său, senatorul PSD Gabriela Firea a declarat că nu intenţionează să-şi dea demisia din cadrul Comisiei de Anchetă Nana.

„Nu-mi dau demisia, îmi continui activitatea până la capăt. Declaraţii potrivit cărora un soţ al unui senator e posibil să nu mai fie găsit acasă sunt declaraţii care în mod intenţionat au vrut să dea anumite semnale”, a spus Firea.

Reamintim că preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Realitatea TV, că atât el, cât şi fiica sa Ioana Băsescu stau la dispoziţia Parchetului privind terenul din comuna Nana şi că senatorul PSD Gabriela Firea „mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului”.

Referindu-se la senatorul PSD Gabriela Firea, preşedintele a spus că şi acum poate spune că aceasta este „o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”.

„Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a spus Băsescu.

Cookies