Ponta: Nu mai trecem Muzeul Antipa la Ministerul Mediului

de:
18 dec. 2013
0 Afișari
Ponta:  Nu mai trecem Muzeul Antipa la Ministerul Mediului

„Muzeul Antipa este cel mai de succes muzeu în acest moment din București, din România ca număr de vizitatori, ca programe desfășurate, ca venituri și are nevoie de o extindere. Alături (..) este Muzeul Țăranului Român, fostul muzeu al Partidului Comunist Român (..) care ar avea niște spații disponibile. A venit cineva cu această idee. Am lăsat-o baltă, că dacă a ajuns să se politizeze. (…) Am citit astăzi că vrem să vindem terenul, ceea ce e o tâmpenie generală, că sunt bunuri în proprietate publică, nu poți să faci nimic altceva”, a afirmat primul-ministru, într-o emisiune la România TV.

Victor Ponta a adăugat că Muzeul Antipa ar fi putut accesa fonduri europene dacă trecea în subordinea Ministerului Mediului.

„Nu îl mai trecem la Ministerul Mediului, dar să vă spun ce se întâmplă: spre deosebire de Ministerul Culturii care n-are bani, Ministerul Mediului accesează fonduri europene. (…) Pentru Muzeul Antipa era o șansă să se dezvolte, să acceseze fonduri europene”, a explicat Ponta, precizând că a avut o discuție pe acest subiect și cu președintele Traian Băsescu.

Cookies