Ponta: Nu am date privind implicarea lui Dragnea în cazul Bica. Orice ministru urmărit penal pleacă

de:
15 dec. 2014
0 Afișari
Ponta: Nu am date privind implicarea lui Dragnea în cazul Bica. Orice ministru urmărit penal pleacă

Întrebat, la România TV, dacă i-a cerut explicaţii lui Dragnea cu privire la informaţiile ce susţin implicarea acestuia în cazul Alina Bica, liderul PSD, premierul Ponta a răspuns că nu are nicio informaţie oficială cu privire la aceste acuzaţii.

Premierul a mai arătat că, aşa cum el îşi va da demisia din conducerea Guvernului dacă va fi începută urmărirea sa penală în dosarul privind votul din diaspora, la fel orice ministru va părăsi Guvernul dacă se va afla într-i astfel de situaţie.

„Pentru orice membru al actualului guvern pentru care DNA sau Parchetul cere începerea urmăririi penale pentru ceva, cu siguranţă se va retrage din Guvern. Nu înseamnă că e vinovat, înseamnă însă că nu poate să fie şi ministru, şi anchetat penal. Dacă va fi cazul, asta se va întâmpla”, a spus Ponta.

Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea a negat duminică orice implicare în dosarul Bica, în care este menţionat că ar fi intermediat o mită de 3,5 milioane de euro, el precizând că acest lucru este „o enormitate” şi nu are cunoştinţă de aşa ceva.

„Nu există aşa ceva, nu am intermediat aşa ceva, nici nu am auzit de aşa ceva”, a spus Dragnea.

Alina Bica ar fi primit mită 3,5 milioane de euro de la omul de afaceri Ioan Niculae, prin intermediul lui Liviu Dragnea, ca să intervină în soluţionarea dosarului celui dintâi la DIICOT, fiindu-i promisă şi funcţia de procuror general.

Informaţiile apar pe blogul lui Robert Turcescu, unde a fost publicat un document al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, conform căruia procurorii DNA fac cercetări cu privire la Alina Bica, într-o cauză disjunsă din cea în care fosta şefă a DIICOT este arestată preventiv.

Cookies