ARHIVA B365

Ponta: Noul Cod Fiscal, dezbătut în Guvern în perioada 18-25 martie

Premierul Victor Ponta crede că propunerile cu care a venit Guvernul său în domeniul Fiscal sunt cele mai bune, urmând ca acestea să fie discutate în Executiv în perioada 18-25 martie. 

„Cel mai important document, de fapt, strategie pe care o avem de finalizat în această primăvară, Codul fiscal și Codul de procedură fiscală, măsurile și strategia de relaxare fiscală. Domnul Vâlcov își face datoria, a mers, discută cu grupurile parlamentare. Vă rog pe toți membrii Guvernului să vă uitați asupra implicațiilor pozitive și să ajutăm în acest efort de consens public pentru a adopta aceste măsuri”, a declarat premierul în cadrul ședinței de guvern.

Ponta a adăugat că proiectul propus de coaliția de guvernare este cel mai bun, dincolo de câteva „mici critici” venite din partea celor care „ziceau că au un program mai bun, dar nu-l au”.

„Program mai bun decât cel pe care noi l-am propus nu are cine să aibă în România. Important este că după trei ani de muncă putem să facem și reducerea TVA, și toate celelalte măsuri și mai ales să avem pe termen mediu și lung un plan și o strategie foarte clare de dezvoltare economică. Deci, vă rog pe toți miniștri, pe domeniul fiecăruia, Muncă în mod special, pe partea de salarii, dar și Economie, Mediu, Transporturi, toate celelalte, să continuați să avem discuțiile”, a mai declarat premierul.

Accizele şi TVA vor fi reduse înainte de finalul acestui an, în avans faţă de programul anunţat prin proiectul noului cod fiscal, pentru ca populaţia să nu-şi amâne comportamentul de consum, mai ales în noiembrie şi decembrie, care sunt luni de vârf, a anunţat anterior ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov. 

„Sunt două măsuri, reducerea TVA şi la accize care, vă spun în premieră, nu vor aştepta 1 ianuarie 2016, pentru a nu crea un gol în noiembrie şi decembrie, luni care sunt de regulă de consum. Nu vrem ca populaţia să-şi amâne consumul pentru a aştepta reducerea taxelor din ianuarie (…) Sper ca până la sfârşitul lunii mai şi început de iunie, codurile să fie adoptate de Parlament şi să nu fie modificate fundamental”, a spus Vâlcov.

Ministrul Finanţelor a arătat că relaxarea fiscală gândită pentru următorii 5 ani are în vedere parcursul României pentru următorii 12 ani, în care obiectivul este depăşirea nivelului mediu al UE privind PIB per capita.

„Ne dorim ca în 12 ani România să depăşească media UE privind PIB per capita. Nu se poate fără o creştere economică susţinută. Media de 3% din ultimii ani nu e suficientă petru recuperarea decalajelor”, a spus Vâlcov


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button