Ponta: Mona Pivniceru poate deveni ministru până la prânz

de:
23 aug. 2012
0 Afișari
Ponta: Mona Pivniceru poate deveni ministru până la prânz

Întrebat de jurnalişti dacă Mona Pivniceru poate deveni ministru până seara, Ponta a răspuns: „Până în prânz”. Premierul a precizat că procedura de numire a Monei Pivniceru la Justiţie poate continua după ce hârtiile de la CSM pleacă spre Preşedinţie. „Într-o oră, două”, a precizat Ponta în acest context, potrivit rtv.net.

Ponta a arătat că şedinţa de Guvern, programată pentru ora 11.00, se amână pentru a putea rămâne la CSM şi a asigura cvorumul necesar pentru discutarea tuturor subiectelor prevăzute pe ordinea de zi.

„Rămân în sediu pentru că trebuie să asigur cvorumul. Votez ca să asigur cvorumul. Se amână şedinţa de Guvern până când terminăm toate procedurile”, a precizat premierul.

Victor Ponta a declarat, joi, înainte de a intra la şedinţa CSM, că în aceeaşi zi va fi discutată, în şedinţa de Guvern, propunerea de rectificare a bugetului, iar pentru Justiţie nu se bate nimeni, precizând că va prezenta el lucrurile, în lipsa unui ministru numit al Justiţiei. „Astăzi am în şedinţa de Guvern propunerea de rectificare a bugetului, pentru Justiţie nu se bate nimeni. Sigur, o să prezint eu lucrurile, dar vorbim de un ministru al Justiţiei”, a spus Ponta, care este ministru interimar al Justiţiei până la o numire la şefia acestui minister.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, joi, de demisia Monei Pivniceru din magistratură, hotărârea urmând să fie trimisă preşedintelui pentru emiterea decretului de eliberare din funcţie, a anunţat preşedintele CSM, Alina Ghica.

Cookies