Ponta: Ministrul Teodorovici,singurul care nu va fi fericit de reducerea TVA şi dublarea alocaţiilor

de:
27 mai 2015
1 Afișari
Ponta: Ministrul Teodorovici,singurul care nu va fi fericit de reducerea TVA şi dublarea alocaţiilor

Ponta a anunţat, miercuri, că luni, 1 mai, e ziua lui Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, pentru că se reduce TVA la 9% la toate alimentele, şi a Rovanei Plumb, ministrul Muncii, pentru că se dublează alocaţiile. „Singurul care nu va fi fericit va fi domnul Teodorovici, dar îi trece. Dublăm alocaţiile, reducem TVA-ul. Pe 1 iulie salariul va creşte la 1.050 lei şi la 1 ianuarie la 1.200 lei. Am tot împins de jos şi s-au dus toţi la salariul minim”, a spus Ponta.

Totodată, premierul a precizat că încearcă să-i ajute pe oamenii afectaţi de inundaţii şi că, dacă va fi cazul, în zilele următoare s-ar putea face şi o videoconferinţă.

Premierul a mai anunţat că va fi dat al doilea ajutor de stat pentru Complexul Energetic Hunedoara şi urmează să poarte o discuţie cu toţi factorii implicaţi.

Şeful Executivului a mai anunţat că „după lupte seculare, Ministerul Justiţiei a venit în sfârşit cu proiectul de lege privind agenţia de recuperare a prejudiciilor din dosarele penale”. Ponta l-a îndemnat pe ministrul Justiţiei să grăbească măsurile în acest sens, astfel încât înfiinţarea agenţiei să intre în dezbatere în Parlament şi apoi să se pună în practică înfiinţarea agenţiei de recuperare a prejudiciilor.

Cookies